Το πρώτο συμβόλαιο που λύθηκε λόγω κορονοϊού ήταν του Τζον Όμπι Μίκελ

Το πρώτο συμβόλαιο που λύθηκε λόγω κορονοϊού ήταν του Τζον Όμπι Μίκελ
Nigeria's John Obi Mikel waves to his team's supporters after their 2-0 win in group D over Iceland at the 2018 soccer World Cup in the Volgograd Arena in Volgograd, Russia, Friday, June 22, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Παραιτήθηκε κάθε δικαιώματος αποζημίωσης ή άλλων οφειλών ο Τζον Όμπι Μίκελ για να λύσει το συμβόλαιό του με την Τράμπζονσπορ.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάνω από τη ζωή“, είχε αναρτήσει προ ημερών ο Τζον Όμπι Μίκελ, προτού ανακοινωθεί το διαζύγιό του με την τουρκική Τράμπζονσπορ. Ο Νιγηριανός διεθνής μέσος, άλλοτε ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, είχε από μέρες επικρίνει τη στάση της τουρκικής λίγκας να συνεχίσει τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ανεξάρτητα από την πανδημία του κορονοϊού, και όχι να διακόψει το πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που του ζητήθηκε ν’ αγωνιστεί στο ντέρμπι κορυφής με την Μπασακσεχίρ και ο ίδιος αρνήθηκε (μένοντας στον πάγκο), η αποχώρησή του ήταν μονόδρομος. Μάλιστα η ομάδα από την Τραπεζούντα εξασφάλισε ότι ο έμπειρος μέσος δεν θα εξασκήσει το δικαίωμα της καταβολής χρημάτων από το διετές συμβόλαιο που υπήρχε εν ισχύ και δέσμευε τις δύο πλευρές.

Δεν νιώθω καλά και δεν θέλω ν’ αγωνίζομαι σε μια τέτοια κατάσταση. Ο καθένας μας θα πρέπει να είναι σπίτι με τις οικογένειές του και τους αγαπημένους του σε μια κρίσιμη πρίοδο. Η σεζόν θα έπρεπε να διακοπεί από τη στιγμή που ο κόσμος αντιμετωπίζει μια τόσο ταραγμένη περίοδος“, συμπλήρωσε ο Μίκελ, ποστάροντας την Τρίτη μια φωτογραφία της κόρης του.

Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι εξ αυτών που συνεχίζονται κανονικά, έστω και χωρίς την παρουσία κόσμου στις κερκίδες, την ώρα που στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχουν σταματήσει τα πάντα, με συνέπεια οι αθλητές να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Μάλιστα ο πρόεδρος της Τράμπζονσπορ ανυπομονεί για τη στέψη της ομάδας του, η οποία οδηγεί την κούρσα μετά από 26 αγωνιστικές. Δεν βλέπει βέβαια ότι ακόμη και στην Τουρκία, παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες από τον Ερντογάν προκειμένου να μην διαρρέουν πληροφορίες και οι θάνατοι να μην σχετίζονται με τον ιό, η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει. Ήδη ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα