Τσιτσιπάς: Παγκόσμια αποθέωση για τον Στεφ

Τσιτσιπάς: Παγκόσμια αποθέωση για τον Στεφ
Θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Λονδίνο AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποθεώνεται από τα μεγαλύτερα Μέσα του Παγκόσμιου Τύπου για την κατάκτηση του ATP Finals στο Λονδίνο.

Εντυπωσιακά σχόλια χρησιμοποιούν για τον Στέφανο Τσιτσιπά τα μεγαλύτερα Μέσα του Παγκόσμιου Τύπου για την κατάκτηση του ATP Finals στο Λονδίνο. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού ο Στεφ κατάφερε να γράψει ιστορία.

Εμείς επιλέξαμε ορισμένα από αυτά και ξεκινάμε από την Ισπανία όπου τόσο η “As”, όσο και η “Marca” χρησιμοποιούν τη λέξη μαέστρος.

Κάτι που δεν είναι τυχαίο αφού το στιλ του παραπέμπει στον “μαέστρο”, Ρότζερ Φέντερερ. “Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Τιμ και έγινε ο νεαρότερος που κατακτά το Master τα τελευταία 18χρόνια”. “Ένας μαέστρος ετών 21” αναφέρει στον εξωτερικό της τίτλο η “As”, ενώ μέσα αναφέρει: “Ο Τσιτσιπάς έδειξε προσωπικότητα και νίκησε τον Τιμ για να κατακτήσει το μεγαλύτερο τρόπαιο της καριέρας του και μάλιστα αγωνιζόμενος για πρώτη φορά”.

Στη Γαλλία η ιστορική “L’ Equipe” έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα: “Μαέστρος ο Τσιτσιπάς. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του. Νίκησε τον Τιμ στον τελικό και πήρε το ATP Finals”.

Μεταφερόμαστε στη Μεγάλη Βρετανία όπου το BBC έγραψε: “Το έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς” και προσθέτει: “Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το ATP Finals”. Ο “Guardian” αναφέρει: “Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ σε ένα δραματικό αγώνα και κατέκτησε το ATP Finals”.

Πιο ενθουσιώδεις ήταν οι γείτονες μας Ιταλοί. Η Corriere dello Sport αναφέρει: “Θρίαμβος του Τσιτσιπά στο Atp Finals: ξεπέρασε το εμπόδιο του Τιμ στο τάι μπρέικ”. Η “La Stampa” χρίζει τον Τσιτσιπά, ως διάδοχο του Φέντερερ: “Η πρώτη φορά του Τσιτσιπά, ο πιο αξιόπιστος διάδοχος του Φέντερερ”, ενώ η Repubblica αναφέρει: “Ο Μαέστρος είναι ο Τσιτσιπάς, νίκησε τον Τιμ στον τελικό”.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην επίσημη σελίδα της ATP η οποία γράφει: “Τσιτσιπάς, ο Νέος βασιλιάς του Λονδίνου” και προσθέτει: “Έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που κατέκτησε το ATP Finals”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα