Τζέρε – Τσιτσιπάς 0-2: Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε την πρόκριση στους “16” του τουρνουά στο Ακαπούλκο o Στέφανος

Τζέρε – Τσιτσιπάς 0-2: Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε την πρόκριση στους “16” του τουρνουά στο Ακαπούλκο o Στέφανος
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς AP Photo/Tertius Pickard

Αν και ο Λάσλο Τζέρε δυσκόλεψε τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο4 στον κόσμο), ο Έλληνας τενίστας πήρε την πρόκριση στους "16" στο τουρνουά του Ακαπούλκο, επικρατώντας του Σέρβου (Νο51 στον κόσμο) με 0-2 σετ (6-7, 6-7), ενώ έφτασε τις 200 νίκες στην καριέρα του.

Μετά την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο4 στον κόσμο) και του Φελιτσιάνο Λόπεζ στα προημιτελικά στο διπλό του Mexican Open, ο Έλληνας τενίστας έκανε το πρώτο βήμα και στο μονό στο τουρνουά του Ακαπούλκο, όπου επικράτησε 0-2 (6-7, 6-7) του Σέρβου Λάσλο Τζέρε (Νο51 στον κόσμο).

Οπως αναφέρει το Sport24.gr η αναμέτρηση διήρκησε 2 ώρες και 14 λεπτά και το πρώτο σετ ήταν συγκλονιστικό. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο, με τον Σέρβο να δυσκολεύει τον Τσιτσιπά με τις καλές του άμυνες. Στο tie break που ακολούθησε, ο Τζέρε προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Έλληνας τενίστας με τρεις σερί πόντους ισοφάρισε σε 3-3, κατακτώντας στο τέλος και το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ βρήκε τον Τσιτσιπά να έχει το προβάδισμα και να προηγείται αρχικά με 0-2 game και 2-4 στη συνέχεια, όμως ο Τζέρε με love game και break στο σερβίς του Στέφανου έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία, κάνοντας το 5-5.

Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα σημαντικό break στο πιο καθοριστικό σημείο, οδηγώντας και το δεύτερο σετ σε tie break, με τον Έλληνα τενίστα να το κατακτά και να εξασφαλίζει την παρουσία του στην επόμενη φάση, φτάνοντας τις 200 νίκες στην καριέρα του.

Ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει στη φάση των “16” του τουρνουά τον Τζέι Τζέι Γουλφ ή τον Λορέντζο Σονέγκο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα