Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς: Στις 16.00 ο μεγάλος τελικός των ανδρών στο Roland Garros

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς: Στις 16.00 ο μεγάλος τελικός των ανδρών στο Roland Garros
AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Το μεσημέρι της Κυριακής (13/06, 16.00) ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ραντεβού με την ιστορία αφού αντιμετωπίζει στον τελικό των ανδρών του Roland Garros τον θρυλικό Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο 22χρονος τενίστας θα βρεθεί στον τελικό ενός Grand Slam απέναντι στον θρυλικό Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι δύο τενίστες θα μπουν στο Philippe Chatrier το μεσημέρι της Κυριακής (13/06, 16.00, ΕΡΤ 1 – Eurosport1) και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Roland Garros.

Φυσικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον μεγάλο τελικό των ανδρών διεκδικεί τον πρώτο του τίτλο σε Grand Slam, ενώ ο θρυλικός Σέρβος τον 19ο και τον δεύτερο στο Παρίσι μετά από εκείνον του 2016.

Πέρα από αυτό πρόκειται για μία μονομαχία η οποία πέρα από τον τίτλο θα κρίνει και άλλα πράγματα.

Τα δεδομένα για την Παγκόσμια κατάταξη και την ATP Race

Ό,τι και να γίνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παραμείνει στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης, αντίθετα μετά την πορεία του στο φετινό Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει εξασφαλισμένη την άνοδό του.

Ο Στεφ θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην τέταρτη θέση, ενώ σε περίπτωση που φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου θα ανέβει στην τρίτη!

Την ίδια ώρα όποιος εκ των δύο κατακτήσει το τρόπαιο στον μεγάλο τελικό των ανδρών, τότε θα εξασφαλίσει και την πρώτη θέση στην ATP Race. Για την ακρίβεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παραμείνει σε αυτήν, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς εάν πάρει τον τίτλο θα τον προσπεράσει.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις

Αυτή θα είναι η όγδοη αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο τενίστες. Ο Σέρβος μετρά μέχρι τώρα πέντε νίκες, ενώ ο Έλληνας δύο. Μάλιστα, ο Νόλε μετρά τέσσερις διαδοχικές επικρατήσεις.

Σε ό,τι αφορά στους αγώνες του στο χώμα ο Τζόκοβιτς έχει πάρει τη νίκη και στις τρεις αναμετρήσεις τους. Μάλιστα, η μία εκ των δύο ήταν σε τελικό.

Από πλευρά θεάματος οι δύο τελευταίες μονομαχίες τους ήταν εντυπωσιακές. Τόσο στο Roland Garros πέρσι, όσο και στη Ρώμη οι δυο τους πρόσφεραν συναρπαστικές αναμετρήσεις στους φίλους του τένις.

Όλες οι αναμετρήσεις τους

Ημερομηνία Τουρνουά Φάση Νικητής Σκορ
06/08/2018 Canada Masters 16 Τσιτσιπάς 6-3, 6-7 (5), 6-3
06/05/2019 Madrid Masters Τελικός Τζόκοβιτς 6-3, 6-4
07/10/2019 Shanghai Masters Προημιτελικός Τσιτσιπάς 3-6, 7-5, 6-3
28/10/2019 Paris Masters Προημιτελικός Τζόκοβιτς 6-1, 6-2
24/02/2020 Dubai Τελικός Τζόκοβιτς 6-3, 6-4
28/09/2020 Roland Garros Ημιτελικός Τζόκοβιτς 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1
09/05/2021 Rome Masters Προημιτελικός Τζόκοβιτς 4-6, 7-5, 7-5

Έτσι έφτασαν στον τελικό

Στον πρώτο γύρο του τουρνουά ο Σέρβος απέκλεισε με 3-0 τον Σάντγκρεν και ακολούθησαν οι επικρατήσεις με το ίδιο σκορ κόντρα στους Κουέβας και Μπεράνκις. Στον τέταρτο γύρο ο Νόλε βρέθηκε μπροστά στον αποκλεισμό αφού είδε τον Μουζέτι να προηγείται 2-0, αλλά ο Σέρβος γύρισε το ματς με τον Ιταλό να αποσύρεται στο πέμπτο σετ την ώρα που ο Τζόκοβιτς ήταν έτοιμος να σφραγίσει την πρόκριση.

Στα προημιτελικά το έργο του ήταν πιο εύκολο απέναντι στον μαχητικό Μπερετίνι του οποίου επιβλήθηκε 3-1 σετ για να φτάσουμε στα ημιτελικά και την τιτανομαχία του με τον Ναδάλ. Ο Ράφα μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε το πρώτο σετ, όμως η συνέχεια ανήκε στον Τζόκοβιτς ο οποίος πήρε τα επόμενα τρία για να σφραγίσει την παρουσία του στον τελικό.

Στην αντίπερα όχθη ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια των Σαρντί και Μαρτίνεθ στους δύο πρώτους γύρους με 3-0 σετ. Στον τρίτο ο Ίσνερ του έβαλε δύσκολα, αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη μ 3-1 σετ. Με συνοπτικές διαδικασίες ξεπέρασε και το εμπόδιο του Καρένιο Μπούστα στα προημιτελικά για να πέσει πάνω στον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Όλοι περίμεναν ένα μεγάλο προημιτελικό ανάμεσα στους δύο, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε αντίθετη άποψη παίρνοντας εύκολα την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αποδείχτηκε το δυσκολότερο εμπόδιο για τον 22χρονο Έλληνα. Ο Στεφ προηγήθηκε 2-0, ο Γερμανός απάντησε σε 2-2, αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς πήρε το πέμπτο σετ και έκλεισε θέση στον τελικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα