Αθωώθηκε ο Παναγιώτης Κετίκης

Αθωώθηκε ο Παναγιώτης Κετίκης

Αθώος παμψηφεί κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης ο φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια, που κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε επεισόδια

Αθώος -παμψηφεί- κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Κατερίνης ο 21χρονος "φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια", που κατηγορείτο για συμμετοχή σε επεισόδια, το Μάιο του 2007, έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. 

Για την ίδια υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου άλλα τρία άτομα, ηλικιών 30 και 32 ετών. Ένας από αυτούς αθωώθηκε, ενώ οι άλλοι δύο κρίθηκαν ένοχοι για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες και καταδικάστηκαν -αντιστοίχως- σε ποινές φυλάκισης 10 και 17 μηνών, με τριετή αναστολή. Για ένα πέμπτο άτομο, ηλικίας 26 ετών, που επρόκειτο να δικαστεί στο ίδιο δικαστήριο, διαχωρίστηκε η δικογραφία, λόγω κωλύματος της συνηγόρου του και για την περίπτωσή του θα οριστεί νέα δικάσιμος.

"Δικαιωμένος από την ετυμηγορία του δικαστηρίου", δήλωσε ο νεαρός φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Παναγιώτης Κετίκης, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών (μολότοφ), έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, απρόκλητη και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και κοινής ειρήνης. 

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, ο νεαρός αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στα επεισόδια, ενώ σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα είχε ταχθεί με το μέρος του, υποστηρίζοντας την αθωότητά του.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι την ώρα των επεισοδίων διασκέδαζε σε φοιτητικό πάρτι στους χώρους του Πανεπιστημίου, τονίζοντας ότι ο κουκουλοφόρος -που διακρίνονταν στα τηλεοπτικά πλάνα να ρίχνει μολότοφ- έχει τελείως διαφορετικό σωματότυπο και φέρει διαφορετικό ρουχισμό από τον ίδιο.Τα σχετικά πλάνα προσκόμισε η υπεράσπιση του φοιτητή και προβλήθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, που διήρκεσε συνολικά τρεις μέρες.

SHARE:

24Media Network