BMW 4 Gran Coupé. To 4θυρο coupé στην premium μεσαία κατηγορία

BMW 4 Gran Coupé. To 4θυρο coupé στην premium μεσαία κατηγορία

Μετά τις BMW Σειρές 4 Coupé και Cabrio, το Gran Coupé είναι το τρίτο νέο μέλος της Σειράς 4 που διαθέτει μεγαλύτερο μήκος και πλάτος και πιο δυναμικό στυλ από οποιοδήποτε άλλη σειρά μοντέλου της μεσαίας κατηγορίας μέσα από μία άψογη αισθητική ισορροπία.

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé συνδυάζει την αεροδυναμική εμφάνιση ενός 2θυρου coupé με τη λειτουργικότητα των τεσσάρων θυρών, ευρυχωρία και πλούσιο χώρο αποσκευών.

BMW 4 Gran Coupé. To 4θυρο coupé στην premium μεσαία κατηγορία

 

Νέα πρότυπα κομψότητας και πολυτέλειας στη μεσαία κατηγορία.

Η BMW Σειρά 4 Gran Coupé έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με το δίθυρο coupé: μήκος 4.638 mm, πλάτος 1.825 mm και μεταξόνιο 2.810 mm. Παρατηρώντας τα από μπροστά, τα δύο μοντέλα είναι ίδια υιοθετώντας στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητας BMW όπως η μάσκα, οι δίδυμοι στρογγυλοί προβολείς και ο μεγάλος αεραγωγός στην εμπρός ποδιά. Ωστόσο, η οροφή της BMW Σειράς 4 Gran Coupé είναι κατά 12 mm ψηλότερη, 112 mm μακρύτερη και εκτείνεται απαλά διαγράφοντας μία ομαλή τροχιά προς στα πίσω πλαϊνά τμήματα και το πορτμπαγκάζ. Οι κλασικοί κοντοί πρόβολοι BMW, το μακρύ καπό και η καμπίνα επιβατών που είναι τραβηγμένη προς τα πίσω ολοκληρώνουν την εικόνα της BMW Σειρά 4 Gran Coupé εκφράζοντας την τέλεια ισορροπία σε συνδυασμό με μία τολμηρή παρουσία.

Η επιμηκυμένη γραμμή οροφής υπογραμμίζει τη φινέτσα και τον προηγμένο χαρακτήρα της BMW Σειράς 4 Gran Coupé, θέτοντας παράλληλα νέα πρότυπα αισθητικής στη μεσαία κατηγορία που όμως έχουν ουσιαστικά, πρακτικά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, υπάρχει περισσότερος χώρος για το κεφάλι στο εσωτερικό, κάτι που μεταφράζεται σε πρόσθετη άνεση. Ο χώρος αποσκευών των 480 L είναι κατά 35 L μεγαλύτερος από τη 2θ έκδοση ώστε να ικανοποιεί με μεγαλύτερη άνεση τις απαιτήσεις των καθημερινών μετακινήσεων με την BMW Σειρά 4 Gran Coupé.

BMW 4 Gran Coupé. To 4θυρο coupé στην premium μεσαία κατηγορία

Τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι βενζινοκινητήρες και δύο τετρακύλινδροι diesel 

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé προσφέρει μία γκάμα πέντε ισχυρών, πολιτισμένων και αποδοτικών κινητήρων. Ισχυρότερος εκπρόσωπος της οικογένειας είναι ο εν σειρά εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας 3 λίτρων του 435i που αποδίδει 225 kW/306 hp (κατανάλωση πόλης / εκτός πόλης / μικτού κύκλου: 11,4/6,2/8,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 189 g/km).

Η BMW 428i Gran Coupé (κατανάλωση πόλης / εκτός πόλης / μικτού κύκλου: 8,9/5,3/6,6 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 154 g/km) και η BMW 420i Gran Coupé (κατανάλωση πόλης / εκτός πόλης / μικτού κύκλου: 8,7/5,1/6,4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 149 g/km) εφοδιάζονται με ελαφριά και ισχυρά τετρακύλινδρα σύνολα που αποδίδουν 180 kW/245 hp και 135 kW/184 hp, αντίστοιχα. Όπως όλες οι diesel εκδόσεις της BMW, οι δύο τετρακύλινδροι κινητήρες που προσφέρονται για τη BMW Σειρά 4 Gran Coupé φημίζονται για την ομαλή λειτουργία, τη ροπή και την εξαιρετική τους απόδοση. Η BMW 420d Gran Coupé (κατανάλωση πόλης / εκτός πόλης / μικτού κύκλου: 5.8/4.1/4.7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 124 g/km) αποδίδει 135 kW/184 hp με μέση κατανάλωση, ανάλογα με τα ελαστικά, μόλις 4,7 – 4,9 lit / 100 km (4,6 – 4,7 lit με σπορ, αυτόματο κιβώτιο) και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 7,7”  (7,5” με σπορ, αυτόματο κιβώτιο). Ο κινητήρας της BMW 418d Gran Coupé (κατανάλωση πόλης / εκτός πόλης / μικτού κύκλου: 5,4/4,0/4,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 119 g/km) αποδίδει 105 kW/143 hp και καταναλώνει 4,5 – 4,7 lit / 100 km.

Όλοι οι βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες βασίζονται στην τελευταία τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και πληρούν τα πρότυπα εκπομπών ρύπων EU6. Οι υπερσύγχρονες κινητήριες μονάδες συνδυάζουν εντυπωσιακή ελαστικότητα και δυναμικές επιδόσεις με πολύ χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

BMW 4 Gran Coupé. To 4θυρο coupé στην premium μεσαία κατηγορία

xDrive και δύο κιβώτια Steptronic .

Με το λανσάρισμα, η BMW 428i Gran Coupé και η 420d Gran Coupé μπορούν να εφοδιάζονται προαιρετικά με την ευφυή τεχνολογία AWD BMW xDrive. (428i xDrive: κατανάλωση πόλης / εκτός πόλης / μικτού κύκλου: 9,0/5,5/6,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 159 g/km; 420d xDrive: κατανάλωση πόλης / εκτός πόλης / μικτού κύκλου: 6,1/4,2/4,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 129 g/km). Η στάνταρ έκδοση της  νέας BMW Σειρά 4 Gran Coupé περιλαμβάνει εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με το προαιρετικό οκτατάχυτο Steptronic ή το οκτατάχυτο σπορ Steptronic, που επίσης περιλαμβάνει χειριστήρια μηχανικών αλλαγών σχέσεων (paddles) στο τιμόνι.

BMW EfficientDynamics – σπορ επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση.

Ο κομψός και δυναμικός χαρακτήρας της BMW Σειράς 4 Gran Coupé συνοδεύεται από άριστη οικονομία και απόδοση. Η χαμηλή κατανάλωση έχει τις ρίζες της στη στρατηγική BMW EfficientDynamics, με καινοτομίες ευρέως φάσματος για ευφυή μετακίνηση. Μεταξύ των καινοτομιών είναι η βελτιστοποιημένη φιλοσοφία οικονομίας καυσίμου των κινητήρων βενζίνης και diesel, η σχεδίαση ελαφριάς δομής, η αναβαθμισμένη αεροδυναμική με ποδιές κάλυψης του κάτω τμήματος του αμαξώματος και η χρήση Air Curtains και Air Breathers.

Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης - Brake Energy Regeneration, η λειτουργία Auto Start Stop, ο δείκτης αλλαγής ταχυτήτων και τα περιφερειακά εξαρτήματα που ενεργοποιούνται όταν είναι απαραίτητο (on-demand) συμβάλλουν επίσης στην οικονομία καυσίμου και στις μειωμένες εκπομπές ρύπων. Τα αυτόματα κιβώτια (Steptronic) μειώνουν την κατανάλωση με το coasting mode, και ακόμα περισσότερο με το ECO PRO mode.

SHARE:

24Media Network