Κι αν κλατάρεις, μην ανησυχείς. Η τεχνολογία DRIVEGUARD είναι εδώ

Κι αν κλατάρεις, μην ανησυχείς. Η τεχνολογία DRIVEGUARD είναι εδώ

Το κλατάρισμα ελαστικού έχει πλέον λύση.

Ενας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους των οδηγών, που δεν επιδέχεται παυσίπονου, είναι το κλατάρισμα ελαστικού. Αυτό δεν αποτελεί προϊόν φαντασίας, αλλά διεθνούς έρευνας που κατατάσσει το κλατάρισμα στην τέταρτη θέση του καθημερινού άγχους.

“Μη συμβεί σε εμένα” είναι η πρώτη σκέψη, μολονότι σε όλα τα νέα αυτοκίνητα, βάσει Κοινοτικής Οδηγίας, το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (TPMS), ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Κι αυτό, προκειμένου ο οδηγός εγκαίρως να σταματήσει και να αποφύγει τα χειρότερα, ένα ατύχημα και να κινδυνεύσει η ζωή του.

Πάντως, το σύστημα αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη σταδιακή απώλεια της πίεσης του ελαστικών καθώς στην απότομη απώλεια θα ενημερώσει μεν με το σχετικό λαμπάκι να ανάβει στον πίνακα οργάνων, αλλά ο οδηγός δεν θα προλάβει να αντιδράσει.

Για αυτό και υπάρχει η λύση DriveGuard, η κορυφαία τεχνολογία παθητικής ασφάλειας (Run Flat Technology) της Bridgestone, που σε κάθε περίπτωση, από απλή διάτρηση μέχρι σκίσιμο, προστατεύει τον οδηγό καθώς το ελαστικό δεν κλατάρει!

Πώς συμβαίνει αυτό; Με την τεχνολογία Run Flat, τα ελαστικά έχουν ενισχυμένα πλαϊνά μέρη, με αποτέλεσμα ο οδηγός να διατηρεί τον έλεγχο και να συνεχίζει την οδήγηση με ασφάλεια για 80 χλμ. με ταχύτητα έως και 80 χλμ./ώρα, μέχρι να φθάσει στο πλησιέστερο βουλκανιζατέρ και να αλλάξει ελαστικό.

Ωστόσο, βασική προϋπόθεση για να τοποθετήσει κάποιος ελαστικά DriveGuard της Bridgestone, είναι το αυτοκίνητο να διαθέτει το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (TPMS).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διαθεσιμότητα της τεχνολογίας Run-Flat σε βασικές σειρές των ελαστικών Turanza, Blizzak και Weather Control, είναι μοναδική για τη βιομηχανία ελαστικών, καθώς όλες οι υπόλοιπες μάρκες ελαστικών περιορίζουν την τεχνολογία σε ελαστικά – αρχικό εξοπλισμό συγκεκριμένων μοντέλων αυτοκινήτων.

Οσον αφορά στο Turanza Τ005, με νέο ενισχυμένο σκελετό, εντυπωσιακά βελτιωμένο σχεδιασμό πέλματος και νέα σύνθεση γόμας, είναι ένα ελαστικό όλων των εποχών με υψηλές επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα και τις καλύτερες επιδόσεις -στην κατηγορία του- στο φρενάρισμα και την πρόσφυση, προσδίδοντας ασφάλεια, άνεση και ασφάλεια σε κάθε μετακίνηση.

Επίσης, το Weather Control A005, έχει κατασκευαστεί για να αντέχει τις προκλήσεις της καθημερινής οδήγησης σε κάθε εποχή, από τις στροφές των εθνικών οδών ως τα απότομα φρεναρίσματα της πόλης, σε στεγνό, βρεγμένο και ενίοτε χιονισμένο οδόστρωμα, χαρίζοντας ηρεμία στην οδήγηση, με απόλυτο έλεγχο.

Περισσότερο στο www.bridgestone.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα