Διεκόπησαν οι συνομιλίες Fiat – Renault

Διεκόπησαν οι συνομιλίες Fiat – Renault
Η Fiat Chrysler Automobiles AP

Άδοξο τέλος (;) είχαν οι επαφές για συνεργασία μεταξύ των δύο ομίλων.

Η Fiat Chrysler Automobiles έστειλε επιστολή με πρόταση συνεργασίας προς τη Groupe Renault και λίγες ημέρες μετά, η ίδια η FCA απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Η πρόταση προέβλεπε τη δημιουργία κοινοπραξίας, στην οποία θα συμμετείχαν οι δύο όμιλοι, με αμφίπλευρά οφέλη, καθώς η FCA ήθελε την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης του ομίλου Renault, ενώ ο γαλλικό όμιλος διείσδυση στην αγορά της Αμερικής.

Βέβαια, εξ αρχής δεν ήταν εύκολο το «έργο», διότι η γαλλική κυβέρνηση είναι μέτοχος του ομίλου Renault και η Nissan έχει τα δικά της ζητήματα με τον γαλλικό όμιλο, όμως η FCA υποχώρησε, για λόγους που δεν έχει ξεκαθαρίσει, με τη Renault να εκφράζει την απογοήτευσή της για την κατάληξη του «φλερτ».

Ο γαλλικός όμιλος δήλωσε ευχαριστημένος από την εποικοδομητική προσέγγιση της Nissan και ευχαρίστησε την FCA για τις προσπάθειές της και το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault για την εμπιστοσύνη του. Θεωρεί επίσης την ευκαιρία ως μια συναρπαστική βιομηχανική κίνηση με μεγάλη οικονομική αξία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ποιος ξέρει. Η FCA μπορεί να επανέλθει, διότι υπάρχουν και οι κινήσεις τακτικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα