Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων ταξιδεύει με BMW

Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων ταξιδεύει με BMW

Η ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται ανά την Ελλάδα, ενώ αύριο (17/5) θα γίνει η παράδοσή της στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του BMW Group Hellas με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία θα διαρκέσει έως το τέλος του 2012, το BMW Group Hellas υποστηρίζει το κοινό όραμα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ένα όραμα για τη βιωσιμότητα και την διαρκή εξέλιξη.

Το BMW Group Hellas ως Επίσημος Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), συντελεί στην προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών για διάκριση. Το BMW Group Hellas παρέδωσε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στόλο αυτοκινήτων BMW για τις ανάγκες μετακίνησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του BMW Group Hellas με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία θα διαρκέσει έως το τέλος του 2012, το BMW Group Hellas υποστηρίζει το κοινό όραμα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ένα όραμα για τη βιωσιμότητα και την διαρκή εξέλιξη. Κύριο γνώμονα αποτελεί η υποστήριξη του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι διαγωνίζονται ατομικά και συλλογικά, προωθώντας τα ιδεώδη του ολυμπιακού πνεύματος.

Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων ταξιδεύει με BMW

Η BMW με συνεχείς αναζητήσεις αποδοτικών λύσεων για μειωμένες εκπομπές ρύπων και με την πρωτοποριακή τεχνολογία EfficientDynamics, η οποία προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα BMW, καθώς και με προηγμένους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης, παρέχει σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερες εκπομπές CO2, εξασφαλίζοντας την αποδοτικότερη διαχείριση ενέργειας στο όχημα. Συγκεκριμένα, ένα από τα μοντέλα BMW που παραχωρήθηκαν για τις ανάγκες μετακίνησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα είναι η BMW 116d EfficientDynamics Edition η οποία διαθέτει τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1.6 λίτρων Twin Power Turbo, προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών ρύπων. Η μέση κατανάλωση αντιστοιχεί σε 3.8 lt/ /100 km, με μόλις 99 gr/km εκπομπών CO2, στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, μοντέλα BMW 320d EfficientDynamics Edition με κατανάλωση 4.1lt/100km και μόλις 109 gr/km εκπομπών CO2, καθώς και μοντέλα BMW X1 sDrive20d EfficientDynamics Edition με κατανάλωση καυσίμου 4,5lt/100km στο μεικτό κύκλο και 119gr/km εκπομπών CO2, παραχωρήθηκαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρέχοντας ένα συνδυασμό υψηλών επιδόσεων, χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και ταυτόχρονα χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Επιπλέον, ένα μοντέλο BMW X5 xDrive 35i έχει δεχθεί ειδικές τροποποιήσεις για τη μεταφορά του βωμού της Ολυμπιακής Φλόγας.

Μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας, η οποία πραγματοποιήθηκε  στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, τα αυτοκίνητα BMW ακολουθούν την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας σε όλη την Ελλάδα.

Αύριο,  16/05, η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταβεί στη Χαλκίδα, από εκεί στον Πειραιά και την Αθήνα, όπου θα ανηφορίσει τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αύριο (17/05) η φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας και το Ζάππειο και θα τερματίσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκεί θα παραδοθεί στους Βρετανούς διοργανωτές.

Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων ταξιδεύει με BMW

Η BMW πρεσβεύει έννοιες όπως η συνεργασία, η προσπάθεια για την αντιμετώπιση προκλήσεων και η ευγενής άμιλλα, ενώ η ενεργή συμμετοχή της στην κοινωνία σε θέματα βιωσιμότητας, με βιώσιμες μεθόδους παραγωγής, αποτελούν βασικά στοιχεία της αλυσίδας των αξιών της.

Βασική αρχή του BMW Group αποτελούν η εξελιγμένη και η αποδοτική χρήση των φυσικών πόρων, η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και η ανάγκη για περιβαλλοντική προστασία, ξεκινώντας από το στάδιο Έρευνας και Ανάπτυξης έως το στάδιο της ανακύκλωσης. Για παράδειγμα, το 95% ενός οχήματος του BMW Group ανακυκλώνεται και επαναχρησιμοποιείται, το 85% των υλικών μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, ενώ ένα 10% μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή ενέργειας.

Απόδειξη αυτών των επιτευγμάτων αποτελεί η συνεχής βράβευση του BMW Group ως ηγέτης της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones (DJSI), αποδεικνύοντας ότι το BMW Group αποτελεί την πιο βιώσιμη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων στον κόσμο επί επτά συνεχείς χρονιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάταξη, το BMW Group είναι η μοναδική εταιρεία από τη βιομηχανία του αυτοκινήτου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν γέφυρα της BMW με τα ιδεώδη του αθλητισμού, που έχει ως στόχο τη ενίσχυση των Ελλήνων αθλητών, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με τιμή ενισχύουμε την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών, υποστηρίζοντας το Ολυμπιακό όραμα και τον αγώνα τους για διάκριση. Αρχές, όπως ο στόχος για την κατάκτηση ενός μεταλλίου και για επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, με συνεχή ζήλο για αντιμετώπιση προκλήσεων, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα ιδανικά του BMW Group και τον χαρακτήρα των αυτοκινήτων BMW, για βέλτιστες επιδόσεις και της απόλυτης οδηγικής απόλαυσης.

SHARE:

24Media Network