Η Τροχαία Ελευσίνας δίνει το παράδειγμα

Η Τροχαία Ελευσίνας δίνει το παράδειγμα
Στιγμιότυπο από ελέγχους της τροχαίας Eurokinissi

Η Τροχαία της Ελευσίονας λειτούργησε κάμερα καταγραφής παραβάσεων στην περιοχή ευθύνης της και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Η πρωτοβουλία της Τροχαίας Ελευσίνας να λειτουργήσει κάμερα καταγραφής παραβάσεων στην περιοχή ευθύνης της, έχει σκοπό να αποτρέψει περαιτέρω παραβάσεις, που αφορούν είτε τη χρήση της Λωρίδας Εκτακτης Ανάγκης, είτε την υπερβολική ταχύτητα. Και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι, μολονότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ανάλογες κάμερες και σε πολλά άλλα σημεία, εντούτοις δεν συμβαίνει καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη συντήρηση των μηχανημάτων, κάτι που στην περίπτωση της Ελευσίνας έχει εξασφαλιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως έγραψα προ ημερών, η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη, τη δεκαετία 2010 – 2020, εξαιτίας της βελτίωσης του οδικού δικτύου, κυρίως των αυτοκινητοδρόμων, της καλυτέρευσης των ελέγχων στους δρόμους και στην αναβάθμιση των οχημάτων, με πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού.

Όμως, ο οδηγός, από την άλλη, δεν βελτίωσε αρκετά τη συμπεριφορά του και εκεί είναι που πρέπει να δοθεί βάρος, στην εκπαίδευση των οδηγών, στην ενημέρωση για την οδική ασφάλεια και στην πρόληψη των ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα