Η Volvo εξελίσσει έναν 3κύλινδρο κινητήρα με έως 180 ίππους

Η Volvo εξελίσσει έναν 3κύλινδρο κινητήρα με έως 180 ίππους

Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης εξελιγμένος από τη Volvo στη Σουηδία, θα έχει χωρητικότητα 1.5 λίτρου και ευρεία γκάμα επιπέδων ισχύος, έως και 180 ίππους.

Η Volvo σκοπεύει να προσθέσει στη γκάμα της έναν ελαφρύ τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών.

Ο κινητήρας είναι εξ ολοκλήρου εξελιγμένος στη Σουηδία. Θα αποτελέσει το επόμενο βήμα για τη Volvo Cars, μετά την παρουσίαση των τετρακύλινδρων δίλιτρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου Drive-E, στην επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής αναπόσπαστα συνδεμένης με επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.

Η Volvo έχει μεγάλη παράδοση στην εξέλιξη δικών της 6-κύλινδρων και 5-κύλινδρων κινητήρων, με πιο πρόσφατη τη νέα γενιά 4-κύλινδρων Drive-E δίλιτρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Η παρουσίαση ενός 3-κύλινδρου κινητήρα, νέου μέλους στην οικογένεια Drive-E, αντικατοπτρίζει την πρόθεση της σουηδικής μάρκας για τεχνολογικά προηγμένο “downsizing”. Η υλοποίηση τεχνολογίας αιχμής της εταιρίας σε συνδυασμό με προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, προσφέρουν τη δυνατότητα για αυξημένη ισχύ και καλύτερη απόδοση από κινητήρες χαμηλότερου κυβισμού και μικρότερου αριθμού κυλίνδρων.

Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας, με την ευελιξία που διαθέτει η Volvo χάρη στην τεράστια εμπειρία της στην τεχνολογία turbo, αναμένεται να είναι ένας από τους κινητήρες που θα εξοπλίσουν μελλοντικά τόσο τη σειρά «40» όσο και την «60». Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τους νέους τετρακύλινδρους δίλιτρους Drive-E κινητήρες.

Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας της Volvo θα καλύπτει τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 7.

SHARE:

24Media Network