Ήρθε το Peugeot 508 με τιμή 29.990 ευρώ

Ήρθε το Peugeot 508 με τιμή 29.990 ευρώ
Peugeot 508

Τις εκθέσεις της γαλλικής μάρκας στην Ελλάδα, κοσμεί το θαυμάσιο, μεγάλο coupe.

Μολονότι τα μεγάλα αμαξώματα είχαν πτωτική πορεία πωλήσεων στην Ευρώπη, την τελευταία δεκαετία, η κατάσταση δείχνει να ισορροπεί. Βέβαια, η τάση είναι σαφώς προς τα SUV και τα crossover, με τα μικρά αμαξώματα να διατηρούν μεγάλο όγκο πωλήσεων.

Ωστόσο, οι κατασκευαστές πρέπει να φτιάχνουν μοντέλα για όλους και μάλιστα να τα κάνουν όσο το δυνατόν πιο αρεστά. Στον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen, οι σχεδιαστές του 508 φιλοτέχνησαν ένα μοντέλο που ξεφεύγει από τη φόρμα ενός 4θυρου sedan, ταιριάζοντας περισσότερο σε ένα 5θυρο coupe.

Με συνολικό μήκος 4,75 μ., το νέο PEUGEOT 508, έχει διαστάσεις παραπλήσιες με το Audi A5 Sportback και είναι 11 εκ. μικρότερο από το Volkswagen Arteon (4,86 μ.). Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, μειώθηκαν το ύψος στα 1,4 μ., το μήκος κατά 8 εκ. και το μεταξόνιο κατά 2,4 εκ. (2,79μ.), ώστε να διατηρηθούν οι χώροι στο εσωτερικό. Επίσης, μειώθηκε η ακτίνα κύκλου στροφής κατά 1,5 μ. Κι ακόμη, η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ είναι 487 λίτρα, ενώ διαθέτει στον βασικό ή τον προαιρετικό εξοπλισμό σύστημα ανοίγματος Hands-free.

Peugeot 508 DRPSA_ilab

Σχεδιαστικά το μπροστινό μέρος είναι χάρμα ιδέσθαι, με κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας LED και δυναμική μάσκα, ενώ στην καμπίνα υιοθετείται η φιλοσοφία του PEUGEOT i-Cockpit, με τιμόνι μικρών διαστάσεων, κεντρική οθόνη αφής και Head- up Display με την υψηλής ευκρίνειας (HD) ψηφιακή οθόνη 12,3’’ .

Στη βάση της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζει ο μοχλός του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου που λειτουργεί με ηλεκτρομηχανισμό και ελέγχει τη λειτουργία του κιβωτίου με ένα άγγιγμα. Συνδυάζεται με μανέτες αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Η καμπίνα των επιβατών διαθέτει πλήθος αποθηκευτικών χώρων που φτάνουν σε συνολική χωρητικότητα τα 32 λίτρα και φέρει τέσσερις θύρες USB από το επίπεδο εξοπλισμού Allure, μία υποδοχή τύπου jack στο κεντρικό υποβραχιόνιο και πρίζα 12V στον χώρο αποσκευών. Η ανοιγόμενη πανοραμική ηλιοροφή διαθέτει σπόιλερ ενώ το 508 GT διαθέτει κορυφαίο ηχοσύστημα 10 ηχείων, προϊόν της διάσημης γαλλικής εταιρείας high-end συστημάτων ήχου FOCAL.

Μηχανολογικά, βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, με ειδική ρύθμιση του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης και της ανάρτησης, ανάλογα με τον τύπο κινητήρα, που διασφαλίζει τον ιδανικό βαθμό άνεσης και απόσβεσης σε ανώμαλο οδόστρωμα.

Το νέο 508 προσφέρει, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού και τον κινητήρα, ένα ευρύ φάσμα συστημάτων υποστήριξης οδήγησης τελευταίας γενιάς: Σύστημα νυχτερινής όρασης Night Vision στο 508 GT, τελευταίας γενιάς σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης Active Safety Brake με Distance Alert, Lane Keeping Assist, Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Lane Positioning Assist, Active Blind Spot Monitoring System, Driver Attention Alert, High Beam Assist, Speed Limit Recognition και Road Sign Recognition. Σε επίπεδο κινητήρων, προσφέρεται με δύο εκδόσεις 1.6 PureTech με 180 και 225 ίππους καθώς και με κινητήρες πετρελαίου 1.5 BlueHDi με 130 ίππους (με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο EAT8) και 2.0 BlueHDi με 180 ίππους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα