Καλύτερα last mile παρά last minute!

Καλύτερα last mile παρά last minute!

Οι ζωές μας άλλαξαν με την πανδημία, η καθημερινότητα, ο τρόπος εργασίας μας, ο τρόπος που μετακινούμαστε, που συμπεριφερόμαστε ως καταναλωτές.

Κι άλλαξαν, καθώς η πανδημία επιτάχυνε όσα είχαμε κατά νου να κάνουμε, όμως τα αφήναμε για αργότερα, σε βάθος χρόνου. Για παράδειγμα, ήρθε η ψηφιοποίηση της υπογραφής, ώστε να μην χρειάζεσαι να πηγαίνεις επιτόπου σε υπηρεσίες, η τηλεργασία –που άλλοτε ωφελεί, διότι μπορείς εξ αποστάσεως να κάνεις την ίδια δουλειά, και άλλοτε όχι, αν είναι να δουλεύεις πολύ περισσότερες ώρες.

Άλλαξε και η συνήθεια του τρόπου αγορών μας. Το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε βιαστικά και συμπαρέσυρε όλες τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες ανάγκες και νέες ευκαιρίες.

Στέλεχος κορυφαίας εταιρείας ταχυμεταφορών, μου έλεγε ότι πολλαπλασιάστηκε ο όγκος δουλειάς, και ως εκ τούτου προσέλαβαν περισσότερο προσωπικό για τη διεκπεραίωση των εργασιών.

Περισσότερο προσωπικό, όμως, σήμαινε και περισσότερα οχήματα. Κι όσοι ήταν αρκετά υποψιασμένοι για το τι πρόκειται να συμβεί, φρόντισαν εγκαίρως να προμηθευτούν με στόλο. Οι υπόλοιποι, έμειναν στο… last minute.

Είναι γεγονός ότι η απόκτηση του κατάλληλου επαγγελματικού οχήματος δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Πέραν των υποκειμενικών δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν, συχνά υπάρχουν αντικειμενικές προκλήσεις που κάθε επιχείρηση μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι αυξημένες ανάγκες σε οχήματα ειδικά διαμορφωμένα για τις μεταφορές προϊόντων – αποτέλεσμα της ραγδαίας ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω. Ακόμη όμως και σε μία συγκυρία σαν τη σημερινή, το leasing, δηλαδή η λειτουργική μίσθωση οχημάτων μπορεί να προσφέρει τη λύση.

Το πρώτο βήμα είναι να βρεις μια αξιόπιστη εταιρεία leasing να σε εξυπηρετήσει, δίνοντάς σου ένα ή όσα οχήματα θέλεις. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι να έχεις συνεχή υποστήριξη, διότι ο επαγγελματίας δεν θέλει να χάνει ούτε λεπτό από τη δουλειά του, ειδικά αυτή την εποχή. Θέλει να έχει το όχημά του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πάντα σε ετοιμότητα, ενώ αν παρουσιαστεί πρόβλημα, δυσεπίλυτο, τότε θα πρέπει να έχει άμεση λύση αντικατάστασης.

Για τα ερωτήματα, που όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν κατά νου, η LeasePlan έχει τις απαντήσεις, διαθέτοντας επιλογές σε κάθε κατηγορία επαγγελματικού οχήματος, ακόμα και ηλεκτρικά οχήματα, που γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, καλύπτοντας κάθε ανάγκη μεταφοράς εμπορευμάτων και ειδικά των last mile παραδόσεων, εντός του αστικού ιστού.

Η LeasePlan παρέχει υπηρεσία επαγγελματικού αυτοκινήτου αντικατάστασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπηρεσία συντήρησης, καθημερινά μέχρι τις 19:00 και Σάββατο μέχρι τις 14:00, καθώς και νέο πρόγραμμα διαχείρισης πώλησης ιδιόκτητου στόλου επαγγελματικών αυτοκινήτων, ώστε ο ενδιαφερόμενος να σκέφτεται μόνο την ανανέωση των οχημάτων της επιχείρησης του και η LeasePlan να κάνει όλα τα υπόλοιπα, από την αυτοματοποιημένη αρχική ενδεικτική του τιμή του παλαιού επαγγελματικού οχήματος έως τη δημοπράτηση και την πώληση, με τον πελάτη να επωφελείται από το πιστωτικό για την εξόφληση των μισθωμάτων.

Και δεν είναι μόνο αυτά, καθώς αναλαμβάνει να υλοποιήσει και την μετατροπή που ταιριάζει στις ανάγκες του επαγγελματία ή της εταιρείας (ψυγείο, καταψύκτης, ράφια, κουβούκλια), αλλά και την απαραίτητη προσαρμογή της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, όταν χρειάζεται.

Τώρα, για να δώσω μια τάξη μεγέθους για το τι πρόκειται να γίνει παγκοσμίως και που η Ελλάδα θα έχει το δικό της μερίδιο, οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου προβλέπεται να αυξηθούν σε 6,54 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Κατά συνέπεια, σε ένα εξελισσόμενο οικοσύστημα last mile παραδόσεων, αλλάζουν τα πάντα, ανατρέπονται καταστάσεις, ενισχύεται η καινοτομία και εφαρμόζονται τεχνολογίες που βελτιώνουν την ασφάλεια και την απόδοση της επόμενης γενιάς των επαγγελματικών αυτοκινήτων.

Άρα, τι προτιμά ένας επαγγελματίας; Να είναι εντός last mile κατάστασης ή να παραμείνει στο last minute;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα