Όλα για τα αυτοκίνητό σου γίνονται Online

Όλα για τα αυτοκίνητό σου γίνονται Online

Παγιώνεται το ψηφιακό αποτύπωμα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο πεδίο των online πωλήσεων, ενώ μάλιστα αυξάνονται οι διαδικτυακές πλατφόρμες που οι καταναλωτές μπορούν να βρουν 24/7 υπηρεσίες και αγαθά που επιθυμούν για τα οχήματά τους.

Με την εμφάνιση της πανδημίας το 2020 και πολύ περισσότερο το 2021 το τοπίο για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα άλλαξε. Tα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως έχει αυξηθεί ο πληθυσμός των καταναλωτών που εμπιστεύονται και κάνουν τις αγορές τους online. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του ΟΠΑ, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) έδειξε πως οι online αγορές για το 2021 άγγιξαν τα 14 δισ. ευρώ.

Άμεσο επακόλουθο αυτής της νέας τάσης για ηλεκτρονικές αγορές, είναι και η επιθυμία των χρηστών να βρουν online υπηρεσίες και αγαθά που χρειάζονται για το αυτοκίνητο τους. Μέσα από καινοτόμες πλατφόρμες το ελληνικό καταναλωτικό κοινό, μπορεί να αγοράσει καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, να ενοικιάσει όποιο μοντέλο οχήματος επιθυμεί, να ασφαλίσει το όχημα του μέσα από 3 απλά βήματα αλλά και να έχει στην πόρτα του εντός 24 ωρών τα ανταλλακτικά που χρειάζεται.

Αγορά καινούργιου και μεταχειρισμένου αυτοκινήτου Online

Στροφή προς το ψηφιακό μέλλον της αγοράς αυτοκινήτου συνιστά η παρουσίαση διαδικτυακών υπηρεσιών, μέσα από τις οποίες υποψήφιοι αγοραστές καινούργιων αλλά και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μπορούν να βρουν το όχημα που επιθυμούν, ενώ μάλιστα κάποιες εταιρείες μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, προσφέρουν και δωρεάν παράδοση στο σπίτι. Η επιλογή ενός αυτοκινήτου είναι πάντα μια χρονοβόρα διαδικασία, καθώς απαιτεί μεγάλη έρευνα. Η τεχνολογία όμως έχει προχωρήσει αρκετά ώστε μέσα από φωτογραφίες 360° HD από εκατοντάδες αυτοκίνητα και με ευέλικτους τρόπους πληρωμής, οι οδηγοί μπορούν να κάνουν μια ενδελεχή έρευνα, να συγκρίνουν και να επιλέξουν το μοντέλο που επιθυμούν από την άνεση του καναπέ τους. Κάποιες από τις ιστοσελίδες που δίνουν στους καταναλωτές αυτή την δυνατότητα είναι το CarNext.com και το Mycarnow@Kosmocar.

Ενοικίαση αυτοκινήτου από ιδιώτη σε ιδιώτη Online

Υπάρχουν πλέον online τρόποι που μπορεί κανείς να επωφεληθεί νοικιάζοντας το αυτοκίνητου του όταν δεν το χρησιμοποιεί. Η τάση αυτή έχει εξελιχθεί και ως ένας νέος τρόπος απόκτησης μικρού συμπληρωματικού εισοδήματος. Μια πλατφόρμα που μπορεί ένας οδηγός να βρει ή να ενοικιάσει το όχημα του είναι η Ridemind. H διαδικασία είναι απλή καθώς ο ιδιοκτήτης του ΙΧ που θέλει να ενοικιάσει το όχημα του, δημιουργεί ένα λογαριασμό μέσω facebook ή μέσω e-mail, καταχωρεί στην πλατφόρμα μια φωτογραφία του οχήματος, την άδεια κυκλοφορίας και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του. Από την άλλη, ο πιθανός ενοικιαστής καταχωρεί την ταυτότητα και το δίπλωμά του.

Ανταλλακτικά αυτοκινήτου με παράδοση στο σπίτι

Στο διαδίκτυο υπάρχει μεγάλη πληθώρα online καταστημάτων που μπορεί κανείς να προμηθευτεί ανταλλακτικά αυτοκινήτου. Προσοχή πρέπει να δείξουν οι καταναλωτές ώστε να βρουν τα online καταστήματα που θα έχουν την δυνατότητα επιστροφής σε περίπτωση που δεν ταιριάζουν τα εξαρτήματα που τους στάλθηκαν αλλά και εργοστασιακή εγγύηση στα ανταλλακτικά που αγοράζουν. Κάποιες από τις πλατφόρμες που οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να βρουν από μηχανικό εξοπλισμό έως διακοσμητικά αξεσουάρ για τα αυτοκίνητα τους είναι το autodoc.gr μια εταιρεία με παραρτήματα σε όλη την Ευρώπη και το onparts.gr μια ελληνική online πλατφόρμα που εγγυάται παράδοση των ανταλλακτικών έως 30’ για τους κατοίκους της Αθήνας και έως 24 ώρες για την υπόλοιπη χώρα.


Ασφάλεια αυτοκινήτου Online 24/7

Κάθε χρόνο πρέπει από το νόμο να έχουμε ενεργή ασφάλεια αυτοκινήτου μας. Μια διαδικασία που στο παρελθόν ήθελε πολύ χρόνο πλέον χρειάζεται μόνο 2’. Η οnline πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και καλύψεων για ασφάλεια αυτοκινήτου Pricefox.gr έχει δημιουργηθεί, ώστε να είναι απόλυτα εύχρηστη ακόμη και για χρήστες μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία. Οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν εύκολα και γρήγορα στην πλατφόρμα του Pricefox πακέτα και καλύψεις για ασφάλεια αυτοκινήτου,ασφάλεια αγροτικού,ασφάλεια φορτηγού καιασφάλεια επαγγελματικού οχήματος και να αγοράσουν το συμβόλαιο που τους ταιριάζει στην πιο συμφέρουσα τιμή της αγοράς εξοικονομώντας έως 40% ετησίως και 24/7 πραγματική εξυπηρέτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα