Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον πυροσβεστήρα του αυτοκινήτου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον πυροσβεστήρα του αυτοκινήτου

Οι ειδικοί της MOBIAK, της μεγαλύτερης εταιρείας στον χώρο του πυροσβεστικού εξοπλισμού, δίνουν τις απαντήσεις που χρειάζεσαι, για το αντικείμενο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα αμάξι.

Το service του αυτοκινήτου σου δεν το ξεχνάς ποτέ. Αλλάζεις τακτικά τα λάδια στη μηχανή, τσεκάρεις τον αέρα στα λάστιχα, προσέχεις γενικά να μην υπάρχει κάποια επικίνδυνη ένδειξη στο ταμπλό και θεωρείς ότι είσαι εντάξει για να πραγματοποιήσεις τις μετακινήσεις σου. Είναι, όμως, πραγματικά έτσι;

Τι λείπει από την παραπάνω παράγραφο και είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει στο αυτοκίνητό σου; Μα φυσικά ο πυροσβεστήρας, του οποίου η παρουσία στο πορτπαγκάζ σου κρίνεται απαραίτητη. Εκτός του ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) επιβάλλεται να τον έχεις πάντα μαζί σου, μπορεί να σε σώσει από πολλές και επικίνδυνες καταστάσεις.

Γιατί είναι σημαντικό να έχουμε πυροσβεστήρα στο αμάξι

Για να μάθουμε καλύτερα τις λεπτομέρειες γύρω από τον υποχρεωτικό εξοπλισμό ασφαλείας του οχήματός μας, ζητήσαμε τη βοήθεια των ειδικών της MOBIAK, της μεγαλύτερης εταιρείας πυροσβεστικού εξοπλισμού και των συστημάτων κατάσβεσης και πυροπροστασίας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 77 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ανοίξαμε, λοιπόν, το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μας και με την καθοδήγηση της Σοφίας, εκπροσώπου της MOBIAK, καταλάβαμε την πραγματική σημασία του πυροσβεστήρα, αλλά και των υπόλοιπων αντικειμένων (όπως το φαρμακείο, το γιλέκο, το τρίγωνο και την πυρίμαχη κουβέρτα), που μπορούν να μας βοηθήσουν σε μια δύσκολη κατάσταση.

Οι πυρκαγιές στα οχήματα γενικά χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες. Γι’ αυτό το λόγο η πρώτη επέμβαση πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική. Η βενζίνη, το πετρέλαιο, αλλά και άλλα εύφλεκτα υγρά του αυτοκινήτου (όπως τα υγρά φρένων) συντελούν στην γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, επομένως ο πυροσβεστήρας είναι το πρώτο πράγμα, που θα πρέπει να πιάσουμε αν συμβεί κάποιο ατύχημα.

Φυσικά, αυτό προϋποθέτει πως έχουμε ελέγξει από πριν την κατάστασή του και είναι 100% λειτουργικός. Όπως μας εξήγησε η εκπρόσωπος της MOBIAK, o πυροσβεστήρας μας δεν θα πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως, ενώ ο δείκτης του μανόμετρου θα πρέπει να βρίσκεται εντός της πράσινης περιοχής. Επίσης, είναι σημαντικό να τον ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να είμαστε βέβαιοι ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο εξοπλισμός που μπορεί να σώσει ζωές

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, ο πυροσβεστήρας στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μας εκτός από νομική υποχρέωση, είναι και ηθική επιλογή, αφού σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σώσει ακόμη και ζωές. Εκτός, όμως, από τον πυροσβεστήρα, η ΜΟΒΙΑΚ προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση με όλα τα απαραίτητα που πρέπει να έχει μαζί του ο οδηγός σε κάθε του μετακίνηση.

Το σετ που μπορεί να δει κανείς στην ιστοσελίδα της ΜΟΒΙΑΚ και να το βρει σε περισσότερους από 500 συνεργάτες με είδη πυρόσβεσης σε όλη την Ελλάδα,περιλαμβάνει πυροσβεστήρα (2kg ξηράς σκόνης), τρίγωνο, φαρμακείο, αντανακλαστικό γιλέκο και ισοθερμική κουβέρτα, σε καλύπτει τόσο από το να μη δεχθείς κλήση (μιας και όλα τα παραπάνω πρέπει να βρίσκονται στο αμάξι σου σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.), καθώς επίσης στο να παραμένεις προστατευμένος τόσο εσύ, όσο και οι γύρω σου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα όλα τα παραπάνω, αλλά πολλές φορές ξεχνάμε να τα βάλουμε στο αμάξι μας, με αποτέλεσμα να ζούμε καθημερινά με τον κίνδυνο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να γίνουμε proactive και πριν ξεκινήσουμε την επόμενη διαδρομή μας, να βεβαιωθούμε ότι είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα