Peugeot Metropolis: ασυναγώνιστη φινέτσα και τεχνολογία

Peugeot Metropolis: ασυναγώνιστη φινέτσα και τεχνολογία
Dingo Photo

Τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν και που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα, επαναπροσδιορίζουν τον αστικό τρόπο μετακίνησης

Διαγράφοντας ήδη από το 2018, μια νέα πορεία στην ιστορία της, που χρονολογείται από το 1898, η Peugeot Motocycles, το παλαιότερο εργοστάσιο στον κόσμο, από όσα συνεχίζουν να λειτουργούν, έχει εστιάσει αποκλειστικά σε σκούτερ υψηλής ποιότητας, ηλεκτρικά οχήματα και μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτες.
Η γαλλική φινέτσα και τεχνογνωσία, αντικατοπτρίζονται στα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν και που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα, επαναπροσδιορίζοντας τον αστικό τρόπο μετακίνησης κάνοντας τη ζωή των αναβατών άνετη και απολαυστική στην οδήγηση.

Αιχμή του δόρατος για την Peugeot Motocycles, είναι το μοναδικό 100% γαλλικής κατασκευής 3-τροχο σκούτερ, το οποίο δημιουργήθηκε στο Mandeure, στις ιστορικές κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας. Το Peugeot Metropolis, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης, από το 2013 που κυκλοφόρησε το πρώτο Opus. Με τη φιλοδοξία να διατηρήσει την ηγετική της θέση σε ότι αφορά την ασφάλεια και τις αποτελε

Dingo Photo
Dingo Photo

σματικές τεχνολογίες, η Peugeot Motocycles αποκάλυψε στην διεθνή έκθεση EICMA του Μιλάνου, ένα πρωτότυπο μοντέλο με τρεις τροχούς και εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Peugeot Metropolis RS Concept

Dingo Photo
Dingo Photo

Ο κληρονόμος του υπάρχοντος Peugeot Metropolis, αναφορικά με την απόδοση και την ασφάλεια, είναι το Peugeot Metropolis RS Concept, το οποίο σηματοδοτεί την άφιξη μιας νέας γενιάς Peugeot Metropolis, με συνδεδεμένο και εξαιρετικό τεχνολογικό εξοπλισμό και σαφή επιρροή από τα αυτοκίνητα Peugeot.
Ακολουθώντας τα βήματα του πρωτότυπου μοντέλου e-Metropolis, που παρουσιάστηκε στην παρέλαση για τα 120 χρόνια ιστορίας του εργοστασίου, στο Παρίσι το 2018, το Peugeot Metropolis RS Concept προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη φιλοδοξία να γίνει το νέο σημείο αναφοράς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, σε αστικές και ημιαστικές μετακινήσεις.

Το Peugeot Metropolis RS Concept είναι το τρίτο όχημα που συνδέεται μέσω της τεχνολογίας i-Connect, η οποία δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο των 2 τροχών. Αυτό το αποκλειστικό σύστημα της Peugeot έχει ίδια χαρακτηριστικά με το i-Cockpit που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Peugeot 308.

Το i-Connect βασίζεται στον συνδυασμό 3 μοναδικών λύσεων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Peugeot Motocycles στην καινοτομία. Η “Head-up” λειτουργία είναι εφικτή λόγω της εργονομικά σχεδιασμένης θέσης της έγχρωμης οθόνης οργάνων TFT. Επίσης, το τρίγωνο “αναβάτη – σκούτερ – πίνακα οργάνων” βελτιστοποιήθηκε -μεταξύ άλλων-, χάρη στο καμπυλωτό τιμόνι που επιτρέπει μείωση των κινήσεων. Πλέον, η εργονομία ενισχύει την ταχύτητα και την ευελιξία, προσφέροντας μια πιο χαλαρή θέση οδήγησης.

Εξάλλου, στο σκούτερ συνδέεται εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας με ενσωματωμένο GPS και επιτρέπει στον αναβάτη να σχεδιάζει τα ταξίδια του και να διευκολύνει την καθημερινή του μετακίνηση. Η συνδεσιμότητα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα λήψης (όταν το σκούτερ είναι σε στάση): κλήσεων, SMS, καθώς και άλλες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από το smartphone του αναβάτη, οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη TFT του Peugeot Metropolis RS Concept.
Με κοφτερές και μυώδεις γραμμές, το Peugeot Metropolis RS Concept συνδέεται με το DNA της οικογένειας Peugeot, σε κάθε λεπτομέρεια.

Αυτό το σκούτερ διαθέτει την χαρακτηριστική πλευστή γρίλια του εργοστασίου, κάτω από την οποία υπάρχουν αεραγωγοί με πιο μοντέρνα και σπορ εμφάνιση. Στον πίνακα οργάνων, οι ενδείξεις και το ανεστραμμένο στροφόμετρο των δύο αναλογικών οργάνων για την ταχύτητα και τις στροφές του κινητήρα, αντανακλούν εκείνες του Peugeot 308. Τα οπίσθια φώτα LED “3 claws”, έχουν κρυστάλλινη διαύγεια για την ημέρα και τη νύχτα, είναι εμπνευσμένα από το πρωτότυπο αυτοκίνητο Peugeot Instinct και κοσμούν τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Peugeot Automobiles

Τα μπροστινά φώτα LED ενισχύονται από μαύρες και χρωμιωμένες μάσκες που συνέβαλαν στη δημιουργία ενός πιο αιχμηρού στυλ. Οι αεραγωγοί και το ελεύθερο τιμόνι προσθέτουν μια σπορ πινελιά. Αυτός ο πλήρης χαρακτηριστικός φωτισμός LED αγγίζει την τελειότητα, χάρη στα φώτα ημέρας (DRL) που βρίσκονται σε κάθε πλευρά των προβολέων, θυμίζοντας τα “δόντια του λιονταριού” που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο νέο 508. Το Peugeot Metropolis RS Concept είναι διακοσμημένο με ένα λεπτό μπλε και μαύρο διαβαθμισμένο διακοσμητικό που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές του εργοστασίου.

Peugeot Metropolis Ultimate Sport

Η νέα άφιξη στην τρέχουσα γκάμα Peugeot Metropolis. Οι εκδόσεις Ultimate Sport και Business, είναι το αποκορύφωμα της 6-ετούς εμπειρίας από την πρώτη παρουσίαση του 3-τροχου σκούτερ της Peugeot.

Το Peugeot Metropolis Ultimate εστιάζει στις αποτελεσματικές τεχνολογίες, στα δυναμικά του γνωρίσματα και στον εύκολο και αποδοτικό χειρισμό, χάρη στον κινητήρα PowerMotion 400 κ.εκ., που επιτρέπει την οδήγηση του σκούτερ με δίπλωμα αυτοκινήτου. Με εντυπωσιακή, σπορ εμφάνιση, διατίθεται σε νέες διχρωμίες με βάση το μαύρο και το λευκό και με νέα υφή: ματ μαύρο, γυαλιστερό μαύρο και μεταλλικό λευκό. Το μεταλλικό μαύρο μπροστινό μέρος, τα νέα διακοσμητικά, οι τροχοί 13 ιντσών, ο χαμηλός ανεμοθώρακας και το εμβληματικό στυλ του Peugeot Metropolis, μετατρέπουν την έκδοση Ultimate Sport σε έναν εξαιρετικό σύμμαχο για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Peugeot Metropolis Ultimate Business

Η έκδοση Ultimate Business, κομψή και πολυτελής, διαθέτει δερμάτινη σέλα με πλάτη συνεπιβάτη στο καφέ χρώμα της σοκολάτας, χρωματική επιλογή λευκού περλέ χρώματος, μαύρο χρώμα στους τροχούς και στο κάτω μέρος και έναν υψηλής διαφάνειας ανεμοθώρακα που παρέχει μέγιστη προστασία.
Οι δύο εκδόσεις Sport and Business είναι εξοπλισμένες με τα ίδια χαρακτηριστικά που είχαν μεγάλη επιτυχία στο Peugeot Metropolis.
Ο κινητήρας 400 κ.εκ. PowerMotion LFE (Low Treble Efficiency), καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4, αποσβένει αποτελεσματικά τους κραδασμούς, μειώνει τις εκπομπές θορύβου και την κατανάλωση και προσφέρει εντυπωσιακή ισχύ.

Η μέγιστη ασφάλεια, εξασφαλίζεται με την αυτόματη ενεργοποίηση των προειδοποιητικών λυχνιών, το φρένο στάθμευσης και το σύστημα ABS. Τα φώτα ημέρας παρέχουν πολύ καλή ορατότητα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Η δε πρακτικότητα. ενισχύεται με την hands-free ανάφλεξη που προσφέρει το έξυπνο κλειδί (Smart Key), τον αποθηκευτικό χώρο με καπάκι που μπορεί να χωρέσει ένα full face ή ένα ανοιγόμενο και ένα jet κράνος, αλλά και από τον ανεμοθώρακα που μπορεί να ρυθμιστεί με το χέρι σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.
Στη μεγάλη άνεση συμβάλλει και το σύστημα αποτροπής της κλίσης για το κλείδωμα του οχήματος, το οποίο επιτρέπει την στάση χωρίς να είναι απαραίτητο να πατήσουν τα πόδια του αναβάτη στο έδαφος. Το ηλεκτρονικό φρένο στάθμευσης είναι τοποθετημένο στο τιμόνι και επιτρέπει το κλείδωμα των τροχών με ένα μόνο πάτημα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.peugeotscooters.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα