Ποια μοντέλα της Volkswagen χρειάζονται διόρθωση ή αναβάθμιση λογισμικού

default image

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκινά την επισκευή και αναβάθμιση των πετρελαιοκινητήρων που διέθεταν το επίμαχο λογισμικό αλλοίωσης των τιμών εκπομπής ρύπων. Δείτε για ποια μοντέλα ισχύει σε όλη την Ευρώπη η αντικατάσταση

H Volkswagen πήρε το πράσινο φως την Κυριακή από τη γερμανική ρυθμιστική αρχή ώστε να προχωρήσει σε τεχνικές αλλαγές σε 460.000 αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου που διαθέτουν το πειραγμένο λογισμικό, ανεβάζοντας τον αριθμό στα οχήματα που θα επισκευαστούν σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια.

Η έγκριση της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου 8,5 εκατ οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας κυκλοφορούν στους δρόμους με το εν λόγω λογισμικό που αλλοιώνει τις μετρήσεις εκπομπής αερίων. Συνολικά, τα Volkswagen που επηρεάζονται από το σκάνδαλο σε όλο τον κόσμο ανέρχονται στα 11 εκατομμύρια.

Η εταιρία ανέφερε την Κυριακή πως η ρυθμιστική αρχή υπέγραψε την επισκευή σε μοντέλα με κινητήρες μικρότερους των 1.2 λίτρων, όπως το μοντέλο της εταιρίας Polo και αντίστοιχα αυτοκίνητα της κατηγορίας που κυκλοφορούν από τη θυγατρική της Volkswagen, Seat και συγκεκριμένα το Ibiza.

Τα μοντέλα που επιδέχονται επιδιόρθωσης
  • Volkswagen Polo 1,2 TDI
  • Seat Ibiza 1,2

Αναφορικά με τους κινητήρες από 1.2 ως 2.0 λίτρα, γι’ αυτούς απαιτείται απλά μια αναβάθμιση του λογισμικού για το σύστημα ελέγχου περιβαλλοντικών ρύπων. Η εταιρία διευκρίνισε επίσης πως σε μοντέλα με κινητήρα 1.6 λίτρα, πέραν της αναβάθμισης θα χρειαστεί και η τοποθέτησης μια έξτρα σήτας κοντά στο φίλτρο αέρος.

Μοντέλα 1,6 λίτρων που επιδέχονται αναβάθμισης και εγκατάστασης έξτρα σήτας
  • Volkswagen Golf 1,6 TDI
  • Volkswagen Passat
  • Volkswagen Beetle
  • Volkswagen Touran
Μοντέλο 2.0 λίτρων που επιδέχεται αναβάθμισης λογισμικού
  • Volkswagen Tiguan

Η Volkswagen διαβεβαιώνει πελάτες, αλλά και τις αρχές των κρατών στην Ευρώπη πως το σύνολο των οχημάτων με το “πειραγμένο” λογισμικό μπορούν να επισκευαστούν, χωρίς όμως αυτό να κάνει σαφές πόσα από τα οχήματα αυτά θα παραμείνουν ως έχουν ως τα τέλη του 2017. 

ΠΗΓΗ REUTERS

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα