Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποκτά η περιφέρεια Θεσσαλίας

Φόρτιση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου έξω από το υπ. Περιβάλλοντος
Φόρτιση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου έξω από το υπ. Περιβάλλοντος EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, πρόκειται για ένα leaf της Nissan, το οποίο διαθέτει αυτονομία 300 χιλιομέτρων. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν και οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποκτά η περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EnerNETMob. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό είναι ένα leaf της Nissan και το οποίο διαθέτει αυτονομία 300 χιλιομέτρων.

Σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στο πρόγραμμα που στόχο έχει την ηλεκτροκινητικότητα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργεί μια πλατφόρμα ήπιας μορφής κινητικότητας με χαμηλούς περιβαλλοντικούς ρύπους.

ADVERTISING

«Ξεκινάμε με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της περιφέρειας, αλλά ταυτόχρονα μπαίνουμε και στον χάρτη των Περιφερειών με την ηλεκτροκίνηση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός στη δήλωση του.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν και οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης σε δημόσιους χώρους σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλίας για την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ηλεκτροκίνηση

24Media Network