SLR McLaren Roadster

SLR McLaren Roadster
mercf1mc7507s

Την SLR McLaren τη θυμόσαστε! Γνωρίστε και τη νέα πιο αποκαλυπτική topless έκδοση

Πρόκειται για ένα καθαρά cabrio σπορ αυτοκίνητο, που είναι κατασκευασμένο από carbon fibre, υλικό το οποίο χρησιμοποιούν και τα μονοθέσια της Formula 1, κάνοντας σαφώς πιο ελαφρύ το αμάξωμα και παράλληλα πιο ανθεκτικό και πιο ασφαλή.



Ο V8 compressor κινητήρας της AMG, επιτρέπει στο μοντέλο να έχει μέγιστη ταχύτητα 332 χ.α.ώ, ενώ όπως είναι φυσικό έχει και πολύ καλή επιτάχυνση πιάνοντας τα 100 χ.α.ώ. σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Είναι απόλυτα άνετο και για καθημερινή χρήση παρά το γεγονός πως είναι cabrio.



Σύμφωνα με την εταιρία η καμπίνα είναι ειδικά διαμορφωμένη, έτσι ώστε ακόμα και όταν φτάσει τα 200 χ.α.ώ ο αέρας να μην κουράζει τους επιβάτες προσφέροντας άψογη αεροακουστική.




Απόλυτη ασφάλεια



Η SLR McLaren όπως σας προαναφέραμε είναι κατασκευασμένη από carbon fibre, κάτι που της προσδίδει εκτός από μεγαλύτερη ταχύτητα λόγω μείωσης βάρους και σαφώς ανώτερη ασφάλεια από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που είναι κατασκευασμένα από απλά κράματα μετάλλου.



Σ’ αυτό το σημείο βέβαια να σημειώσουμε για να μην παρεξηγηθούμε, ότι το ανθρακόνιμα μπορεί να είναι σαφώς καλύτερο, είναι όμως και κάμποσα εκατομμύρια ακριβότερο. Το αυτοκίνητο εκτός εμπρόσθιους, διαθέτει πλαΐνούς αλλά και δύο αερόσακους γονάτων.



Επίσης, όπως και στην έκδοση coupe, η cabrio διαθέτει κεραμικά δισκόπλακες αλλά και το γνωστό αερόφρενο.




Παρελθόν και παρόν



Στην SLR cabrio οι άνθρωποι της Mercedes Benz και της McLaren συνδύασαν αρμονικά το ένδοξο παρελθόν με το επιτυχημένο παρόν. Καθώς το νέο μοντέλο είναι βασισμένο στον μύθο της SLR από τη δεκαετία του ’50 που σάρωνε στους αγώνες με την καινοτόμο τεχνολογία του σύγχρονου μονοθεσίου της McLaren-Mescedes στην F1.




Η οροφή



Οι εξαιρετικές επιδόσεις της cabrio SLR δε βρίσκουν εμπόδιο απέναντι στην αναδιπλούμενη κουκούλα, που συνδυάζεται αρμονικά με το υπόλοιπο αμάξωμα. Το εντελώς νέο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η οροφή, εγγυάται την πλήρης καταλληλότητα για την καθημερινή χρήση ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών. Στην συγκεκριμένη έκδοση η οροφή διατίθεται σε τρία χρώματα και έχει ημιαυτόματο μηχανισμό, ο οποίος απαιτεί μόλις 10 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει.




Πολυτέλεια



Η SLR όπως και κάθε γρήγορη Mercedes που σέβεται τον εαυτό της διαθέτει εκτός από ταχύτητα και πολλές ανέσεις. Με δερμάτινα επενδυμένα μπάκετ καθίσματα από carbon fibre, αυτόματο κλιματισμό ενώ δε λείπει και το πολυτελές σύστημα ήχου BOSE.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα