Πώς να ταξιδέψετε άνετα με τα παιδιά σας

Πώς να ταξιδέψετε άνετα με τα παιδιά σας
123rf

Είτε οδηγήσετε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, τα ίδια ισχύουν σε θέματα ασφάλειας.

Η μεταφορά – μετακίνηση ενός παιδιού στις διακοπές, είναι μια συναρπαστική και ταυτόχρονα νέα εμπειρία για τους πρωτάρηδες γονείς. Αλλά μπορεί να είναι και αγχωτική η διαδικασία, οπότε χρειάζονται ορισμένες συμβουλές για καλή προετοιμασία και ασφαλή οδήγηση με μικρά παιδιά σε ταξίδι στο εξωτερικό.

• Σχεδιάστε το ταξίδι σας. Πηγαίνοντας στο εξωτερικό με ένα παιδί, βεβαιωθείτε ότι ξέρετε πού πηγαίνετε όταν προσγειωθείτε. Μάθετε πού βρίσκεται η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και πόση ώρα θα διαρκέσει η μετακίνηση.

• Πριν ξεκινήσετε από το ξενοδοχείο ή το διαμέρισμά σας, βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με το αυτοκίνητο και ότι το παιδί σας είναι ασφαλές. Θα πρέπει να επικεντρωθείτε καθώς οδηγείτε σε άγνωστους δρόμους, οπότε σχεδιάστε τη διαδρομή σας πριν φύγετε.

• Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων. Πρέπει να έχετε ένα παιδικό κάθισμα για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών ή 135 εκατοστών ύψους, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει ένα παιδικό κάθισμα στις διακοπές μαζί σας, καθώς δεν το παρέχουν όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

• Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα σας επιτρέψουν να φέρετε δωρεάν τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων, αλλά καλύτερα να επικοινωνήστε πρώτα με την αεροπορική σας εταιρεία. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να φτάσετε στο αεροδρόμιο και να χρεωθείτε με ένα επιπλέον ποσό. Σκεφτείτε να πάρετε το κάθισμα τυλιγμένο, καθώς ενδέχεται να καταστραφεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Εάν επιλέξετε να νοικιάσετε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, από μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, να τους αποστείλετε φωτογραφίες για να βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατό με τα πρότυπα.

• Κάντε την μετακίνηση διασκεδαστική! Εάν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα, ζητήστε τους να κοιτάξουν έξω και να παρατηρήσουν οτιδήποτε και κάντε το παιχνίδι, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ταξίδι και να μην βαρεθούν.

• Άνετα; Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο και αφαιρέστε τυχόν παχιά ρούχα, καθώς μπορεί να παρεμποδίσει τη σωστή λειτουργία του παιδικού καθίσματος σε περίπτωση σύγκρουσης. Σκεφτείτε να πάρετε ένα επιπλέον μικρό καθρέπτη, αν θέλετε να προσέξετε τι συμβαίνει στο πίσω κάθισμα. Βεβαιωθείτε ότι δεν αποκρύπτει τη θέα προς τα εμπρός.

• Τι να συσκευάσετε. Φέρτε τα αγαπημένα παιχνίδια και τα βιβλία του παιδιού σας για να διασκεδάζουν. Παίζοντας παιχνίδια στο αυτοκίνητο μπορεί να απολαύσουν το ταξίδι, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν έχει αποσπαστεί η δική σας προσοχή.

• Συσκευάστε μερικά σνακ. Σε περίπτωση καθυστερήσεων, είναι υπέροχο να έχετε σνακ στο χέρι. Σκεφθείτε να έχετε μια δροσερή τσάντα, όπου μπορείτε να φέρετε υγιεινά σνακ, κομμάτια καρότου, σταφύλια και κουτιά χυμών…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα