Το γρηγορότερο VW Polo GTi όλων των εποχών

Το γρηγορότερο VW Polo GTi όλων των εποχών

Κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία του (0-100 km/h σε 6.7 sec και τελική ταχύτητα 236 km/h), πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και τιμές από 19.490€ (με απόσυρση) για το νέο VW Polo GTi

Το νέο Polo GTI εξοπλίζεται με ένα νέο κινητήρα 1.8 TSI BMT προδιαγραφών EU6, ο οποίος ανήκει στην 3η γενιά TSI.

Ο νέος κινητήρας διαθέτει κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας, δηλαδή την βελτιστοποίηση της ισχύος και της ροπής σε σχέση με την κατανάλωση καυσίμου και όλα αυτά με πιο ήρεμη λειτουργία, για καθημερινή χρήση.

 

Τιμώντας το όνομα GTI, το νέο μοντέλο προσφέρει απαράμιλλες επιδόσεις, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον Polo GTI που έχει ποτέ κατασκευαστεί.,

Το νέο Polo GTI προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη «ξηρού τύπου» DSG 7-σχέσεων. Και στις δύο εναλλακτικές μετάδοσης, το νέο Polo GTI επιταχύνει στα 0-100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, τα στοιχεία της κατανάλωσης καυσίμου δείχνουν πόσο εκπληκτικά αποτελεσματικό είναι: 5,6 lt/100km σε συνδυασμό με το 7-τάχυτο DSG, και 6,0 lt/100km με το 6-τάχυτο μηχανικό.

Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση και ESP με Sport ρύθμιση. Για πρώτη φορά, το Polo GTI προσφέρεται με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενους αποσβεστήρες. Αυτοί αποτελούν τον πυρήνα του «Sport Performance Kit», το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον σπορ ρυθμίσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα παραμέτρων, πέραν της ανάρτησης, όπως: το σύστημα διεύθυνσης, την απόκριση γκαζιού, την χαρτογράφηση κιβωτίου DSG, τον ήχο του κινητήρα. Επιπλέον, στο Polo GTI το ESP μπορεί να ρυθμιστεί για χρήση σε πίστα, καθώς διαθέτει επιλογή Sport mode, επιτρέποντας την επέμβαση του συστήματος μόνο σε ακραίες καταστάσεις.

 

Δυναμικός σχεδιασμός, GTI εμφάνιση.

Το εξωτερικό του Polo GTI διαθέτει νέους σπορ προφυλακτήρες, διευρυμένα μαρσπιέ, λογότυπο GTI στα εμπρός φτερά καθώς και το κλασικό έμβλημα GTI στην εμπρός μάσκα: το κόκκινο σιρίτι που διατρέχει πλέον και τους προβολείς. Το Polo GTI είναι διαθέσιμο για πρώτη φορά με προβολείς full LED (προαιρετικός εξοπλισμός). Η ξεχωριστή εμφάνιση ενισχύεται περαιτέρω με τις νέες ζάντες αλουμινίου 7,5J x 17 μέσω των οποίων γίνονται ορατές οι κόκκινες δαγκάνες φρένων. Στο πίσω μέρος, η μεγάλη αεροτομή οροφής GTI, τα φωτιστικά σώματα σε σκούρο κόκκινο, ο μαύρος διαχύτης και η διπλή χρωμιομένη απόληξη των εξατμίσεων ολοκληρώνουν την εικόνα.

Το “original” καρό μοτίβο GTI τονίζει τη σπορ σχεδίαση του εσωτερικού. Το εσωτερικό αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τα Top Sport καθίσματα, τα πεντάλ αλουμινίου, οι δερμάτινες επενδύσεις με τις κόκκινες διακοσμητικές ραφές στο σπορ πολύ-λειτουργικό τιμόνι, στο λεβιέ ταχυτήτων και στο χειρόφρενο.

Εκτός από τα δυναμικά χαρακτηριστικά, το νέο Polo GTI διαθέτει και ιδιαίτερα πλούσιο βασικό εξοπλισμό, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

 ESP με Sport Mode + ASR + MSR

 XDS (Ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό)

 Multi Collision Brake (Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων)

 Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού

 Zάντες αλουμινίου 7,5J x 17″

 Χαμηλωμένο πλαίσιο (-15mm) και σπορ ανάρτηση

 Προβολείς ομίχλης εμπρός με στατικό φωτισμό στροφής

 Climatic – Ημιαυτόματος κλιματισμός

 Ηχοσύστημα Composition Colour με έγχρωμη οθόνη αφής 5 ιντσών, 6 ηχεία

 Bluetooth με Audio streaming και θύρα USB

 Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι GTI

 Top sport καθίσματα / υφασμάτινη ταπετσαρία Clark

 Κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός με αποθηκευτικό χώρο

 Υπολογιστής ταξιδίου με οθόνη πολλαπλών ενδείξεων Plus

 

 

POLO GTI

POLO GTI DSG

Ροπή

Nm/rpm

320 /1.450

250 /1.250

Επιτάχυνση 0-100

sec

6,7

6,7

Τελική ταχύτητα

Km/h

236

236

Μέση κατανάλωση

Lt/100km

6

5,6

Εκπομπές CO

gr/km

139

129

 

 

 

 

 

Τιμές:                                  

                      Ενδεικτική Λιανική Τιμή                           Με απόσυρση

POLO GTI 3D            € 21.250                                               €  19.490

POLO GTI 5D            € 21.750                                               € 19.950  

POLO GTI DSG 3D     € 22.950                                              € 21.045  

POLO GTI DSG 5D     € 23.450                                              € 21.500

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα