Το Opel Zafira με το νέο κινητήρα των 170 ίππων και κορυφαίες επιδόσεις

Το Opel Zafira με το νέο κινητήρα των 170 ίππων και κορυφαίες επιδόσεις

Μετά το ντεμπούτο του στο Opel Cascada cabrio, ο 1.6 SIDI Turbo της νέας οικογένειας μεσαίων κινητήρων βενζίνης με 170 hp γίνεται ο κορυφαίος της γκάμας βενζινοκινητήρων του Zafira Tourer. Η ροπή του νέου κινητήρα άμεσου ψεκασμού φτάνει μέχρι τα 280 Nm – 12% παραπάνω από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του στην κατηγορία συμπαγών πολυμορφικών 150-180 hp.

Ο νέος 1.6 SIDI Turbo του Zafira Tourer σχεδιάστηκε με γνώμονα την πολιτισμένη λειτουργία και τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβων και κραδασμών. Επιπλέον, οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 είναι από τις χαμηλότερες στην κατηγορία με 6,6 lit / 100 km (μικτός κύκλος) και 154 g CO2/km, χάρη στο προηγμένο τεχνολογικό του υπόβαθρο που περιλαμβάνει και το σύστημα Opel Start/Stop.

Η νέα γενιά κινητήρων που εκπροσωπείται από τον 1.6 SIDI Turbo στο Zafira Tourer συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο επίσης νέας γενιάς, που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα της κατηγορίας για γρήγορες και ομαλές αλλαγές σχέσεων χάρη στα πολυάριθμα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στο εσωτερικό του, στον μηχανισμό επιλογής και στην μείωση των διαδρομών του επιλογέα. Επίσης, διατίθεται νέο, εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο χαμηλής τριβής με λειτουργία Active Select για μηχανικές αλλαγές σχέσεων, χαρίζοντας σπορ αίσθηση στην οδηγική εμπειρία.

Ο νέος 1.6 SIDI Turbo είναι ένας από τους τρεις σημαντικούς κινητήρες που λανσάρονται για το Zafira Tourer το 2013. Με τον 2.0 BiTurbo CDTI, γίνεται το ταχύτερο συμπαγές, πολυμορφικό diesel, ενώ η νέα γενιά 1.6 CDTI μειώνει τις εκπομπές NOx κατά 70% και ήδη πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Ο προηγμένος κινητήρας συνδυάζει επίσης μέγιστη ροπή 320 Nm με κατανάλωση 4,1 lit / 100 km και εκπέμπει μόλις 109 g CO2/km – εξαιρετική τιμή για ευρύχωρο επταθέσιο.

Ο νέος 1.6 SIDI Turbo ολοκληρώνει τη γκάμα βενζινοκινητήρων του Zafira Tourer και κατατάσσεται στην κορυφή. Πλαισιώνει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα  1.8 L 85 kW/115 hp και τις δύο εκδόσεις 1.4 Turbo με 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp.

Και ενώ όλοι οι ανταγωνιστές προσφέρουν μέγιστη ροπή 240-250 Nm, ο Zafira Tourer 1.6 SIDI Turbo αποδίδει μέχρι 280 Nm μεταξύ 1.650 και 4.250 rpm. Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 9,2”, προσφέρει κορυφαία ελαστικότητα με επιτάχυνση 80 - 120 km/h με πέμπτη σχέση σε 9,5” και αγγίζει την τελική ταχύτητα των 212 km/h.

Βραβευμένο ‘Σαλόνι σε τροχούς’

Το βραβευμένο Zafira Tourer –που κέρδισε το ‘Χρυσό Τιμόνι 2012’ από τους αναγνώστες Ευρωπαϊκών περιοδικών αυτοκινήτου – συνδυάζει premium περιβάλλον καμπίνας με τεχνολογίες αιχμής, μερικές από τις οποίες είναι μοναδικές στην κατηγορία και ανεβάζουν τον πήχη στην ασφάλεια και την άνεση. Από τις πλέον αξιόλογες τεχνολογίες είναι το μηχανοτρονικό σύστημα πλαισίου FlexRide, η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, το σύστημα προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού AFL+ και ένα πανοραμικό παρμπρίζ που λούζει την καμπίνα με φυσικό φως.

Πρόσθετη ευελιξία στο Zafira Tourer παρέχει η νέα γενιά Flex7 με τις μοναδικές λειτουργίες Lounge Seating για βέλτιστη ευρυχωρία των επιβατών της δεύτερης σειράς.

SHARE: