TOGG: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Τουρκίας

TOGG: Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Τουρκίας
TOGG, το πρώτο ηλεκτροκινητο αυτοκίνητο που θα παράγει τουρκική εταιρεία Youtube

Αποκαλυπτήρια σήμερα για τα πρώτα μοντέλα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων TOGG που θα παράγονται από τουρκική εταιρεία στην γειτονική χώρα.

Ένα ακόμη όραμα του Ερντογάν, αυτό της δημιουργίας του πρώτου ηλεκτροκίνητου τουρκικού αυτοκινήτου φαίνεται να μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Σήμερα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου εκ των πέντε μοντέλων που θα παράγει η TOGG (σ.σ. από τα αρχικά Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, δηλαδή Τουρκική Αυτοκινητοβιομηχανία Joint Venture). Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters στην εταιρεία που δημιουργήθηκε στα μέσα του 2018 συμμετέχουν οι Turkcell, Anadolu Group, Kok Group, BMC και Zorlu Holding. Όπως αναφέρει το Bloomberg η επένδυση στην νέα μονάδα στην Μπούρσα θα ξεπεράσει σε βάθος πενταετίας τα 3,7 δισ. δολάρια.

TOGG: Στους δρόμους από το 2022

Το πρώτο μοντέλο της TOGG το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 θα είναι ένα C-Suv με τον Ερντογάν να είναι ο πρώτος που από σήμερα θα έχει την δυνατότητα να το οδηγεί. Στόχος του εργοστασίου είναι να παράγει 175.000 αυτοκίνητα τον χρόνο σε φάση πλήρους παραγωγικότητας (σ.σ. και τα πέντε μοντέλα) ενώ θα δημιουργήσει και περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας.


Από την επένδυση η τουρκική κυβέρνηση προσβλέπει έσοδο άνω των 50 δισ. δολαρίων σε βάθος χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γειτονική χώρα είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αυτοκινήτων στην Ευρώπη καθώς στο έδαφος τους υπάρχουν μονάδες που παράγουν μοντέλα για Ford, Fiat, Renault, Toyota και Hyundai. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες μετά την απόφαση της Volkswagen να παγώσει τα σχέδια δημιουργίας εργοστασίου στην Τουρκία μετά από την εισβολή στην Συρία.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα