Volvo Concept Estate. Ένα σαγηνευτικό στέισον βάγκον

Volvo Concept Estate. Ένα σαγηνευτικό στέισον βάγκον

Το Concept Estate δίνει μία πρώτη γεύση του design των μελλοντικών sports wagon μοντέλων της Volvo και αποκαλύπτει κάποια επιπλέον σχεδιαστικά στοιχεία για το Νέο Volvo XC90, που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2014

Η Volvo θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, την επόμενη εβδομάδα, το τρίτο – και τελευταίο – από τα πρωτότυπα που αποκαλύπτουν το σχεδιαστικό ύφος της μάρκας για τα επόμενα χρόνια. Το συγκεκριμένο λέγεται Volvo Concept Estate και, όπως δηλώνει το όνομά του, έχει φόρμα που παραπέμπει σε αμάξωμα estate ή wagon, όπως συνηθέστερα αποκαλείται.

Μάλιστα, το Concept Estate, ως τελευταίο κεφάλαιο της σχεδιαστικής τριλογίας της Volvo, προχωράει ένα βήμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας εντυπωσιακές λεπτομέρειες και από το εσωτερικό του! Εκεί, κυρίαρχη θέση κατέχει μία μεγάλη οθόνη αφής, ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα, που αναμένεται να αποτελέσει θέμα συζήτησης στην εφετινή έκθεση!

Volvo Concept Estate. Ένα σαγηνευτικό στέισον βάγκον

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Η Volvo έχει τεράστια παράδοση σε επιτυχημένα wagon μοντέλα και το Concept Estate αποτίει έναν άτυπο φόρο τιμής σε αυτά! Ο προσεκτικός παρατηρητής, θα αναγνωρίσει ομοιότητες ανάμεσα στο Concept Estate και ιδιαίτερα το Volvo 1800 ES, θρυλικό μοντέλο της σουηδικής εταιρίας από τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Οι ομοιότητες αυτές, έχουν σκοπό περισσότερο να καταδείξουν την πηγή έμπνευσης παρά να εκφράσουν οποιαδήποτε διάθεση «ρετρό».

«Η σειρά των Volvo 1800 έμεινε στη ιστορία για τις υπέροχες φόρμες και τις αξεπέραστες σχεδιαστικές γραμμές. Με το Concept Estate συνδέουμε το ένδοξο παρελθόν της μάρκας με το νέο design της Volvo, που θα είναι πανέμορφο και άμεσα αναγνωρίσιμο», σχολιάζει ο Τόμας Ίνγκενλατ, (Thomas Ingenlath), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Volvo.

Από αυτήν την προσέγγιση των σχεδιαστών, προέκυψε ένα πρωτότυπο τόσο όμορφο και συνάμα τόσο διαφορετικό. Η μεγάλη απόσταση από το ταμπλό έως τον εμπρός άξονα, η ιδιαίτερα κομψή σιλουέτα σε σκούρο καφέ χρώμα και η εντυπωσιακή γυάλινη οροφή, χαρίζουν μία πολύ δυναμική όψη στο Concept Estate. Όπως ακριβώς και στα Concept Coupé και Concept XC Coupé που προηγήθηκαν, η εμπρός όψη του Concept Estate είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική, με το έντονα χαμηλωμένο καπό και τη γρίλια που δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται. Ταυτόχρονα, τα φώτα ημέρας σε σχήμα Τ είναι πολύ χαρακτηριστικά και θα αποτελέσουν σχεδιαστική υπογραφή των Volvo στο μέλλον. Αντίστοιχη σχεδιαστική υπογραφή θα αποτελέσουν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πίσω φωτιστικά σώματα του Concept Estate.

Volvo Concept Estate. Ένα σαγηνευτικό στέισον βάγκον

ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Σε συνδυασμό με ειδικά εξελιγμένο από τη Volvo λογισμικό, η οθόνη αφής θα αποτελέσει το κέντρο ελέγχου για τη νέα, μοναδική εμπειρία στο χειρισμό των λειτουργιών του αυτοκινήτου, που θα προσφέρει η Volvo. Εισάγει τη λειτουργικότητα που χαρακτηρίζει τις «ταμπλέτες», από το χώρο των υπολογιστών,  στο χώρο του αυτοκινήτου. Χάρη σε μία ακόμα καινοτομία από τη Volvo, χαρακτηριστικές κινήσεις από τη χρήση ταμπλετών, όπως το σύρσιμο του δακτύλου ή το απαλό άγγιγμα της οθόνης, θα αποτελούν σύντομα μέρος της καθημερινότητας και κατά την οδήγηση!

Η οθόνη αφής αντικαθιστά όλους τους παραδοσιακούς περιστροφικούς διακόπτες και κουμπιά, εκτός από ελάχιστους που έχουν να κάνουν με πολύ βασικές λειτουργίες, όπως ένταση του ήχου, φώτα alarm, θέρμανση γυάλινων επιφανειών. Λειτουργεί δε διαδραστικά, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων μπροστά από τον οδηγό.

Στην κορυφή της οθόνης δεσπόζει το παραλληλόγραμμο  που αντιστοιχεί στο σύστημα πλοήγησης. Ακριβώς από κάτω αυτό που αντιστοιχεί στο χειρισμό των media (CD player, πολυμέσα, θύρα USB κλπ). Αμέσως πιο κάτω, η περιοχή που αντιστοιχεί στο χειρισμό του τηλεφώνου. Η χωροθέτηση έχει προκύψει από εκτενή μελέτη, ώστε να υπάρχει μέγιστη εργονομία και ευκολία για το χρήστη. Χαρακτηριστικά, οι πληροφορίες, η πλοήγηση και οι διάφορες πηγές του ηχοσυστήματος είναι σχετικά ψηλά στην οθόνη, σε εύκολη θέση για άμεση επίβλεψη από τον οδηγό ενώ οδηγεί.

Volvo Concept Estate. Ένα σαγηνευτικό στέισον βάγκον
SHARE:

24Media Network