Τζόνσον: Θα δυσκολευτώ να στηρίξω τη νέα συμφωνία για το Brexit

Τζόνσον: Θα δυσκολευτώ να στηρίξω τη νέα συμφωνία για το Brexit
Μπόρις Τζόνσον AP Photo/Kirsty Wigglesworth, file

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας σπάει τη σιωπή του και τοποθετείται πάνω στη νέα συμφωνία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα του είναι πολύ δύσκολο να υπερψηφίσει μια νέα συμφωνία για το μετά το Brexit εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία, αναφέροντας ότι η συμφωνία παραδίδει τον έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ομιλία του στην Global Soft Power Summit 2023, ο Τζόνσον έσπασε τη σιωπή του για τη νέα συμφωνία που ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χαρακτήρισε ιστορική, μια συμφωνία που δίνει την ευκαιρία στην Βρετανία να προχωρήσει από τις διαμάχες του Brexit.

Αλλά ο Τζόνσον, του οποίου οι σύμμαχοι κατηγορούν τον Σούνακ ότι βοήθησε στην αποπομπή του από την πρωθυπουργία, δήλωσε ότι η συμφωνία δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να επιτρέπει στην ΕΕ να διατηρεί τον έλεγχό της επί της Βόρειας Ιρλανδίας και ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να εμμείνει στο δικό του σχέδιο.

«Θα δυσκολευτώ πολύ να ψηφίσω κάτι τέτοιο διότι πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Τζόνσον όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αλλά…πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι για το τι συμβαίνει εδώ. Αυτό δεν αφορά το να πάρει πίσω τον έλεγχο το Ηνωμένο Βασίλειο…Η ΕΕ ευγενικά προχωρά σε χαλάρωση για να μας επιτρέψει να κάνουμε αυτό που θέλουμε στη χώρα μας. Όχι με βάση τους δικούς μας νόμους, αλλά τους δικούς τους».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα