Έλενα Ακρίτα για Αρκά: “Αυτό δεν είναι χιούμορ, λυπάμαι”

Έλενα Ακρίτα για Αρκά: “Αυτό δεν είναι χιούμορ, λυπάμαι”
Έλενα Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα ανήρτησε στο Facebook δύο σκίτσα του Αρκά και εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις τελευταίες του δουλειές. Στα σχόλια άλλοι συμφώνησαν μαζί της και άλλοι πήραν αντίθετη θέση.

Ο σκιτσογράφος και γελοιογράφος Αρκάς είναι γνωστός και αγαπητός για το καυστικό, αιχμηρό και σαρκαστικό χιούμορ του, είτε πρόκειται για θέματα πολιτικού περιεχομένου, είτε για θέματα της καθημερινότητας. Ο Αρκάς έχει μια πλούσια εργογραφία και στο πέρασμα των δεκαετιών έχει εκδώσει πάρα πολλά βιβλία, τα οποία χωρίζονται σε θεματικές. 

Η ευφυΐα του Αρκά και το ιδιαίτερο χιούμορ του είναι αναμφισβήτητα, αλλά φαίνεται πως υπάρχει μια μερίδα κόσμου που έχει απογοητευτεί από τα τελευταία του έργα. Ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, η οποία ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook δύο σκίτσα του, εκφράζοντας την απογοήτευσή της.

Συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα ανέβασε ένα σκίτσο με ερωτικό περιεχόμενο από τη σειρά “Ζευγάρια” και ένα ακόμη σχετικό με τη δυσλεξία. Συνόδευσε την ανάρτησή της με την αποδοκιμασία της προς τον Αρκά, θεωρώντας πως το χιούμορ του άλλαξε και δεν είναι όπως παλιά, γράφοντας: “Πόσο τον θαύμαζα κάποτε… ‘αυτό’ δεν είναι χιούμορ, λυπάμαι.”

Στα σχόλια, όπου πολλοί από τους χρήστες συμφώνησαν με τη γράφουσα, χαρακτηρίζοντας τα σκίτσα “ρατσιστικά” και “ντροπιαστικά”, ενώ άλλοι διαφώνησαν, υποστηρίζοντας πως πρόκειται απλώς για χιούμορ, η Έλενα Ακρίτα πρόσθεσε: “Το πολιτικό σκέλος δεν μ’ ενοχλεί, προσωπικά το θεωρώ δικαίωμα του. Πολλοί μεγάλοι σατιρικοί καλλιτέχνες ήταν στρατευμένοι.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα