Γιατί όταν ο Γιώργος Καπουτζίδης δέχεται μίσος, βάζει μπροστά την αγάπη

Γιατί όταν ο Γιώργος Καπουτζίδης δέχεται μίσος, βάζει μπροστά την αγάπη
Ο Γιώργος Καπουτζίδης instagram @ykapoutzidis

Ο Γιώργος Καπουτζίδης και όλοι οι άνθρωποι με απόψεις προοδευτικές και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης θα δημιουργούν ασπίδα στο ομοφοβικό μίσος, επιτιθέμενοι με μοναδικό όπλο την αγάπη.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας 1/2, θέλοντας να απαντήσει στην χθεσινή επίθεση που δέχτηκε από τον Αλέξη Κούγια μέσω επιστολής.

Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας» επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια”, ανέφερε η επιστολή του Αλ. Κούγια.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος με μία τοποθέτηση-υπόδειγμα απέναντι στην επίθεση του ποινικολόγου, μίλησε χωρίς φόβο για την προσωπική του ζωή, για τις δυσκολίες που μπορεί να βιώνει ένα ομοφυλόφιλο παιδί μεγαλώνοντας στην Ελλάδα, ενώ απάντησε στα περί “φυσιολογικών οικογενειών” που ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλες αυτές τις “φυσιολογικές” οικογένειες που με τίμησαν και με στήριξαν. Κι εγώ είμαι παιδί “φυσιολογικής” οικογένειας” ανέφερε, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: “αυτές οι οικογένειες εμπιστεύθηκαν έναν γκέι σεναριογράφο για να μεγαλώσει τα παιδιά τους με ένα όμορφο παραμύθι, το σίριαλ “Στο Παρά Πέντε”.

“Δεν έχω μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή για την προσωπική μου ζωή και δεν την έχω αναλύσει τρεις ώρες, αλλά θα το κάνω τώρα” είπε χαρακτηριστικά. “Έχω ζήσει 3 άμορφες σχέσεις στη ζωή μου και υπήρξα ευτυχισμένος. Τώρα δεν είμαι σε σχέση Είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος” όπως θα έλεγε ο κύριος Κούγιας. “Δεν ήρθα εδώ για αντιπαράθεση αλλά αν θέλει ο κύριος Κούγιας μπορούμε να πάμε στα δικαστήρια. Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος”!

“Δεν ξαφνιάστηκα” είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης σχετικά με τις αναφορές του Αλέξη Κούγια. “Εμείς οι ομοφυλόφιλοι πολίτες τα έχουμε συνηθίσει αυτά, τα ζούμε από πολύ μικροί”.

“Δεν μπήκε ποτέ κανένα παιδάκι στα 9 ή στα 10 στην τάξη του δημοτικού σχολείου με μια σημαία μπροστά” ανέφερε σχετικά με την δήλωση του Κούγια ότι οι ομοφυλόφιλοι “κάνουν σημαία την ιδιαιτερότητά τους” . “Μπαίνει χαρούμενο να κάνει το μάθημά του και ξαφνικά, κάποια άλλα παιδιά το δείχνουν με το δάχτυλο. Κι εκεί ξεκινάει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, που πρέπει να αρχίσει να κρίνεται να φοβάται, να νιώθει ότι απειλείται, καμιά φορά να αλλάζει δρόμο για το πως θα πάει στο σχολείο και είμαι ένας άνθρωπος που την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία και πάρα πολλοί άνθρωποι την έχουν περάσει αυτή τη διαδικασία” πρόσθεσε, τονίζοντας: “έχω βγει δυνατός από τη διαδικασία αυτή και αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος”.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πώς ένας άνθρωπος που έχει δεχθεί μια επίθεση σαν κι αυτή, μπορεί αφενός να διατηρεί τόσο εύκολα την ψυχραιμία του και να μπορεί να διαχειρίζεται τον θυμό που θα ένιωθε ο καθένας μας αν τον στοχοποιούσαν κατ’ αυτόν τον τρόπο και αφετέρου πώς μπορεί στο μίσος, να απαντά με ένα τεράστιο χαμόγελο…

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος έδειξε ένα μεγάλο ήθος, καθώς αντί να επιστρέψει το μίσος, εκείνος προτίμησε να μιλήσει για την αγάπη, τον σεβασμό, τα ίσα δικαιώματα και την ελευθερία που πρέπει να απολαμβάνουμε όλοι, ανεξαρτήτως της σεξουαλικότητάς μας.

Να σημειωθεί ότι λίγους πριν μήνες, ο ηθοποιός προχώρησε σε ένα θαρραλέο coming out, μιλώντας για την ομοφυλοφιλία του, δίνοντας παράλληλα συμβουλές στα παιδιά που “αισθάνονται διαφορετικά”, τονίζοντας πως η ομοφυλοφιλία του δεν τον εμπόδισε ποτέ να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Η δική μου ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε ποτέ από το να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Φυσικά και με οδήγησε στο να είμαι λίγο πιο κλειστός, λίγο πιο φοβισμένος στην εφηβεία μου, αλλά δεν με εμπόδισε ποτέ από το να ονειρεύομαι. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι δεν θα καταφέρω αυτά που θέλω στη ζωή μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Επίσης είχα τη χαρά και την τιμή να έχω γονείς δύο υπέροχους ανθρώπους που μπορεί να μην τους ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά την αγάπη για το παιδί τους την έβαζαν πολύ πιο πάνω από το τι θα πει ο κόσμος. Οπότε όλα καλά, μην ακούτε κανέναν. Θα ζοριστείτε, αλλά να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε παρέα με όλους. Θα βρείτε ανθρώπους που θα μπορείτε να συνεννοηθείτε“, συμπλήρωσε ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Στο παρελθόν, ο ηθοποιός έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές για τη δύναμη που χρειάζεται κάποιος που βιώνει οποιοδήποτε είδος μπούλινγκ, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς τις “φυσιολογικές οικογένειες” να προσέχουν πώς μεγαλώνουν τα παιδιά τους…

“Η ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς μου, η οποία ήταν διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων παιδιών ήταν κάτι το οποίο με φόβισε, δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω, δεν ήξερα τι είμαι, γιατί είμαι. Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και ότι λέω και ότι αγώνα κάνω τώρα πια είναι όχι για μένα, γιατί εγώ αυτό το οποίο ήθελα να κάνω στη ζωή μου, το έχω. Έχω τη ζωή που θέλω, έχω την αποδοχή από τους ανθρώπους που θέλω, είμαι εντάξει. Δεν δέχθηκα bullying, προστάτεψα τον εαυτό μου, αλλά είχα και δυνατή προσωπικότητα. Σαν διαδικασία είναι πολύ αγχωτική για ένα παιδί, για έναν έφηβο. Και αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να στρώσω το έδαφος για τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα”, είχε δηλώσει.

Ένας ομοφυλόφιλος δεν είναι “το νέο πρότυπο” της κοινωνίας, ούτε είναι μόδα, ούτε κάτι που απειλεί την “παραδοσιακή” πυρηνική οικογένεια. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έχουν δικαίωμα να δημιουργούν οικογένεια, να αποκτούν παιδιά και να ζουν ελεύθερα. Τα ΛΟΑΚΤΙ+ άτομα επίσης έχουν δικαίωμα να στρέφονται νομικά προς οποιονδήποτε θίγει την αξιοπρέπειά τους.

Ακόμη, ΛΟΑΤΚΙ+, αλλά και… “επαγγελματίες ΛΟΑΤΚΙ+”, προς έκπληξη κάποιων, φαίνεται πως δέχονται την υποστήριξη της κοινωνίας ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους της, όταν οι ίδιοι δέχονται αγνό μίσος. Κάποιοι τελείως μικροί και ξεδιάντροποι θεωρούν ότι βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή που ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν τον σάκο του μποξ της κοινωνίας και να μην υπάρχει καμιά επίπτωση στα λόγια και τις πράξεις τους.

Κάποιοι μικροί και ξεδιάντροποι εκεί έξω θεωρούν ότι είναι ΟΚ οι ΛΟΑΤΚΙ+ να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Όχι, λοιπόν, κάνετε λάθος! Δεύτερης κατηγορίας είναι οι απόψεις σας και δεν περνάνε πια! Αντιληφθείτε το όσο είναι νωρίς. Μέχρι τότε ο Γιώργος Καπουτζίδης, άλλα και όλοι οι άνθρωποι με απόψεις προοδευτικές και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης θα δημιουργούν ασπίδα στο μίσος σας, επιτιθέμενοι με μοναδικό τους όπλο την αγάπη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα