H Μπρίτνεϊ Σπίαρς περνάει στην αντεπίθεση και μηνύει τον πατέρα της

H Μπρίτνεϊ Σπίαρς περνάει στην αντεπίθεση και μηνύει τον πατέρα της
H Μπρίτνει Σπίαρς στο 29ο GLAAD Media Awards στο Beverly Hills Chris Pizzello/Invision/AP

Μετά την άδεια που της έδωσε δικαστήριο, να επιλέξει η ίδια τον δικηγόρο της, η Μπρίντεϊ Σπίαρς αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του πατέρα της, Τζέιμι και να τον μηνύσει για κατάχρηση της κηδεμονίας.

Δικαστής ενέκρινε το αίτημα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να επιλέξει η ίδια τον δικηγόρο της, στον αγώνα που κάνει να απαλλαγεί από τον πατέρα της, Τζέιμι. Κατά της ιδίας το ρηθέν, ο μπαμπάς της την εκμεταλλεύεται από όταν θυμάται τον εαυτό της “και κατέστρεψε τη ζωή μου”. Μετά την αλλαγή εκπροσώπου αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του. Ειρήσθω εν παρόδω, ο Τζέιμι Σπιρς είναι ο μόνος που αποφασίζει για την περιουσία των 60 εκατομμυρίων δολαρίων της κόρης του.

Τα 13 τελευταία χρόνια που τελεί η ‘πριγκίπισσα της ποπ’ υπό καθεστώς κηδεμονίας, το δικηγόρο της τον επέλεγε και τον πλήρωνε ο πατέρας της. Κατά δήλωση της Σπίαρς, ο Σάμιουελ Ίνγκαμ δεν την είχε ενημερώσει πως μπορεί να διεκδικήσει νομικά το τέλος της κηδεμονίας. Επίσης, όσες φορές και αν του ζήτησε να κάνει κάτι επί των βάρβαρων όρων στους οποίους όφειλε να υπακούει, εκείνος δεν έκανε τίποτα. Οι New York Times αποκάλυψαν πως στο εξής θα διεκδικεί τα δικαιώματα της ο Μάθιου Ρόσενγκαρντ, γνωστός νομικός στο Hollywood και πρώην εισαγγελέας.

Μετά την άδεια που της έδωσε το δικαστήριο να επιλέξει εκπρόσωπο, στη δεύτερη παρουσία της ενώπιον δικαστή σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα (ένας από τους όρους της κηδεμονίας είναι ότι δεν μπορεί να μιλάει στα media, χωρίς άδεια), η Σπίαρς ενημέρωσε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του πατέρα της, για κατάχρηση κηδεμονίας.

Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει μόνο οικονομική εκμετάλλευση ή επιβολή υπερβολικών προσωπικών περιορισμών του ανθρώπου που τελεί υπό κηδεμονία. Κατά τα λεγόμενα της Μπρίτνεϊ, ο Τζέιμι έχει καταπατήσει και τις δυο περιπτώσεις. Εξήγησε πως δεν επιθυμεί να υποβάλλεται σε ‘ηλίθιες’ ιατρικές εκτιμήσεις και θα ήταν ‘χαρούμενη’ αν έμενε στην κηδεμονία η Τζόντι Μοντγκόμερι -αρχικά είχε διοριστεί όταν ο Τζέιμι Σπιρς νοσηλευόταν με πρόβλημα υγείας. “Θέλω να καταλάβω πόσο χρόνο έχασα από τη ζωή μου, με τα τεστ που με ανάγκαζαν να κάνω και από τα οποία δεν έβγαινε τίποτα” είπε στο δικαστή η Σπίαρς, προσθέτοντας πως “έχω μεγάλο θέμα εγκατάλειψης, το οποίο μου δημιούργησε ο πατέρας μου. Τον φοβάμαι πολύ. Είναι αλκοολικός. Όταν ήμουν μικρότερη, φοβόμουν πως θα εμφανιστεί όπου ήμουν, μεθυσμένος και θα με ντροπιάσει”.

Εφόσον το δικαστήριο κρίνει πως υπάρχει περίπτωση κατάχρησης, ο διορισμένος κηδεμόνας μπορεί να απομακρυνθεί ή να τιμωρηθεί με αναστολή και να αντιμετωπίσει οικονομικές κυρώσεις -όπως η πληρωμή αποζημίωσης και των νομικών εξόδων.

Μετά τα ευχάριστα νέα που έλαβε η Σπίαρς, πόσταρε στο λογαριασμό της στο Instagram αυτό που ακολουθεί -και με το οποίο ευχαρίστησε όσους είναι κοντά της και τη στηρίζουν μέσω του #FreeBritney. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε το hashtag των υποστηρικτών της.

Ο Τζέιμι Σπιρς έχει ζητήσει, μέσω των δικηγόρων του, να διενεργηθεί έρευνα για να αποδειχθεί η αλήθεια (ή όχι) στα όσα κατέθεσε ενόρκως η κόρη του. Μέσω των εκπροσώπων του, δήλωσε πως ανησυχεί πολύ για εκείνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα