Η Α. Πασχαλίδου πάλι στο στόχαστρο ναζιστών στη Σουηδία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ  2004.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ.   EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 2004.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ. EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ. EUROKINISSI

Η παρουσιάστρια που ζει στην χώρα της βόρειας Ευρώπης έχει μιλήσει ξανά για τον εκφοβισμό που δέχεται από ακροδεξιούς λόγω της καταγωγής της. Πλακάτ με τη φωτογραφίας της και αίτημα την απέλασή της σήκωσαν οι ναζιστές

Στόχος νεοναζιστών που διαδήλωσαν το Σάββατο στο Γκέτεμπρογκ της Σουηδίας, έγινε η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. Σύμφωνα με tweet που ανάρτησε η ίδια στο twitter, οι ακροδεξιοί κρατούσαν πανό με τη φωτογραφία της και ζητούσαν την άμεση απέλασή της.

Στην πορεία συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη της NMR, καθώς η συμμετοχή σε νέο-ναζιστικές οργανώσεις δεν είναι παράνομη στην Σουηδία. Η αναφερόμενη οργάνωση είχε λάβει την άδεια των αστυνομικών αρχών για την διοργάνωση της πορείας. Η πορεία ξέφυγε από τον έλεγχο και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις.

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Μάρτιο ένα βίντεο στο οποίο αποκάλυπτε τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί και ακόμη δέχεται για την καταγωγή της. "Μου λένε να πάω σπίτι ή θα με στείλουν εκείνοι. Με απειλούν με ομαδικούς βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση. Υπήρξαν στιγμές που ξυπνούσα με λεκτική βία και έπεφτα για ύπνο με σεξιστικές, ρατσιστικές, εξοργισμένες φωνές στο κεφάλι μου. Όταν πήγα στην αστυνομία είπαν, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Η απειλή είναι ανώνυμη" έλεγε τότε. "Δυστυχώς δεν είμαι η μόνη. Είμαι μία από τα εκατομμύρια ανθρώπων που φοβούνται για τον εαυτό τους και έχασαν την εμπιστοσύνη τους στη δικαιοσύνη" συμπλήρωνε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πασχαλίδου: Με απειλούν με ομαδικό βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

SHARE:

24Media Network