Κάτια Δανδουλάκη: Ο Μάριος Πλωρίτης μου έλεγε "θα μείνεις στην ψάθα"

Κάτια Δανδουλάκη
Κάτια Δανδουλάκη GLOMEX

Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις υποχρεώσεις που τακτοποίησε αλλά και όσα της έλεγε ο Μάριος Πλωρίτης για το "άνοιγμα" στο θέατρο.

"Αυτά τα 50 χρόνια στην τηλεόραση και το θέατρο μου έμαθαν την ψυχή μου".

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Κάτια Δανδουλάκη άνοιξε τα χαρτιά της και μίλησε στην εκπομπή "Στούντιο 4" και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για όσα της δίδαξε το θέατρο και η τηλεόραση, για τα ρίσκα που πήρε κατά τη διάρκεια της καριέρας της αλλά και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε και όσα της έλεγε ο Μάριος Πλωρίτης.

"Τα 50 χρόνια στην τηλεόραση και το θέατρο μου έμαθαν την ψυχή μου, με έμαθαν να είμαι πάρα πολύ ταπεινή. Ότι ανακάλυψα ότι ο καθένας μας είναι ένας μικρός Θεός και δεν έχει ανάγκη όχι να ζηλέψει, γιατί είμαστε μοναδικοί και μαθαίνοντας την ψυχή μου μέσα από ρόλους ανακάλυπτα ότι η ζωή θα μου δώσει αυτά που οφείλει να μου δώσει και θα μου τα δώσει έτσι κι αλλιώς. Δεν χρειάζεται να σπρώξω τίποτα. Το θέατρο μου έμαθε να μην χτυπάω το κύμα, να πηγαίνω μαζί του. Γιατί έχω περάσει μεγάλες θαλασσοταραχές στην επαγγελματικο-οικονομική μου ζωή, από άποψη παραγωγής", ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως πολλές φορές αναγκάστηκε να εργαστεί σε άλλους τομείς ακόμα και όταν είχε γίνει ήδη πάρα πολύ γνωστή.

Σε ερώτηση για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η ηθοποιός ανέφερε πως τα τελευταία 10-15 χρόνια έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της και εξήγησε το πώς. "Τα έχω τακτοποιήσει ως εξής: Εάν τυχόν δεν δουλέψω, δεν θα έχω αυτό το τρένο ζωής, που δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, δεν μένω σε παλάτια, ούτε έχω δικό μου σπίτι έτσι κι αλλιώς, δεν έχω περιουσία και είμαι πολύ ελεύθερη πάνω σε αυτό. Αλλά πρέπει να δουλεύω για να μένω σε αυτό το σπίτι που έχω 50 χρόνια που δεν είναι δικό μου, που το νοικιάζω. Γιατί εγώ προτίμησα να δείξω όλη μου τη δραστηριότητα μου την επιχειρηματική στο θέατρο, το οποίο είναι ρώσικη ρουλέτα. Τα έχω τακτοποιήσει από την άποψη ότι δεν χρωστάω, αλλά πρέπει να δουλεύω…", δήλωσε.

Μετάνιωσε ποτέ η ίδια για το ότι έκανε θέατρο; Η Κάτια Δανδουλάκη απάντησε κατηγορηματικά "όχι" εξηγώντας πως "θα είχα τρομακτική ανασφάλεια μέσα μου να περιμένω ποιος θα μου κάνει μια πρόταση για να πάω να δουλέψω. Ενώ δεν περιμένω κανέναν. Είμαι ο αφέντης του εαυτού μου".

Μάλιστα, μοιράστηκε με το παρουσιαστικό δίδυμο και τους τηλεθεατές της εκπομπής όσα της έλεγε ο Μάριος Πλωρίτης, πως "ξέρεις ότι θα μείνεις στην ψάθα και δεν θα έχεις μία με αυτά που κάνεις, την επιχείρηση; Θέλω να ξέρω ότι το ξέρεις. Του λέω ότι το ξέρω και μου είπε τότε θα το κάνεις".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεόραση, Θέατρο
SHARE:

24Media Network