MeToo: Η Ζέτα Δούκα θυμάται ακόμα τον φόβο που την παρέλυε

MeToo: Η Ζέτα Δούκα θυμάται ακόμα τον φόβο που την παρέλυε
Η Ζέτα Δούκα ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ / PAPADAKIS PRESS

Ένα χρόνο μετά την ημέρα που η Ζέτα Δούκα μίλησε δημόσια για την κακοποίησή της από τον Γιώργο Κιμούλη η ηθοποιός προχώρησε σε μια συγκλονιστική ανάρτηση.

Ήταν πριν από ακριβώς έναν χρόνο, στις 26 Ιανουαρίου του 2021 όταν η Ζέτα Δούκα βρήκε τη δύναμη να μιλήσει δημόσια για την λεκτική και σωματική βία που είχε δεχτεί από τον Γιώργο Κιμούλη. Η εικόνα της ηθοποιού, που με τρεμάμενη φωνή αποκάλυπτε τη βίαιη συμπεριφορά του σκηνοθέτη αποτέλεσε την αρχή μιας πληθώρας καταγγελιών κακοποιητικής συμπεριφοράς και στον χώρο του θεάτρου.

Έναν χρόνο μετά η ηθοποιός μίλησε για τον φόβο που την είχε παραλύσει, τις σκέψεις που περνούσαν από το μυαλό της αλλά και τη δύναμη που άντλησε από τη Σοφία Μπεκατώρου.

«Ακόμα θυμάμαι τον φόβο που με παρέλυε. Μου στέγνωνε το στόμα, με έκανε να τρέμω, αλλά ταυτόχρονα μου έδινε δύναμη. Περνούσαν χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό μου αλλά επικεντρωνόμουν στην εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου λίγες ημέρες πριν και έπαιρνα θάρρος.

Όταν τελείωσε η συνέντευξη είχα μουδιάσει, δεν το πίστευα ότι το έκανα αυτό. Άκουγα τις φωνές γύρω μου σαν να είμαι σε γυάλα. Προσευχόμουν ο κόσμος να καταλάβει και να αλλάξει. Όπως τελικά έγινε. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ. Η κοινωνία δεν φοβάται να μιλήσει πια.

Τα θύματα βίας ισχυροποιούνται και οι εγκληματίες έρχονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη. Έχουν πολλά να γίνουν ακόμη, σε όλα τα επίπεδα, αλλά η αρχή συνέβη και είναι τόσο σαρωτική που δεν θα αφήσει τίποτα ατιμώρητο το πέρασμά της».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα