Τα Nike Air Yeezy του Κάνιε Γουέστ αναμένεται να γίνουν τα πιο ακριβά της ιστορίας

Τα Nike Air Yeezy του Κάνιε Γουέστ αναμένεται να γίνουν τα πιο ακριβά της ιστορίας
Ο Κάνιε Γουέστ, στα 50th Annual Grammy Awards, την Κυριακή 10/2 του 2008, στο Λος Άντζελες. @2021 AP Photo/Kevork Djansezian

Ο οίκος Sotheby's ενημέρωσε πως θα βγάλει σε δημοπρασία, πριν το τέλος του μήνα τα sneakers που φορούσε ο Kanye West στην εμφάνιση του στα 50th Annual Grammy Awards το 2008.

Ο Κάνιε Γουέστ είναι ο πιο πλούσιος Αφροαμερικανός στην ιστορία των ΗΠΑ, με την περιουσία του να εκτιμάται από το Bloomberg στα 6.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αυτοκρατορία του διαγνωσμένου με διπολική διαταραχή επιχειρηματία περιλαμβάνει τα έσοδα από τις μουσικές του και τις εμφανίσεις του ως ράπερ και από τις ιδιότητες του ιδιοκτήτη δισκογραφικής και του σχεδιαστή ρούχων.

Ο γεννημένος στην Ατλάντα (8/6/77) και μεγαλωμένος στο Chicago Kanye Omari West είναι και μεταξύ των καλλιτεχνών που ‘χουν πουλήσει περισσότερο από όλους, στην ιστορία της μουσικής, κάτοχος 22 Grammy και ο πρώην σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν.

Μεταξύ των συνεργασιών που έχει κάνει με εταιρίες, για να σχεδιάσει τις δικές του σειρές (πριν αποκτήσει το δικό του brand) ήταν αυτές με τη Louis Vuitton και τη Nike. Mε τον κολοσσό αθλητικών ειδών είχε δημιουργήσει το 2009 τα Nike Air Yeezy. Ήταν η πρώτη φορά που η Nike έδινε το σχεδιαστικό κομμάτι σε κάποιον μη αθλητή. Πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν παρέα τρεις ‘εκδόσεις’ (2009, 2012 και 2014), πριν φύγει ο Γουέστ για την Adidas.

Το πρώτο ζευγάρι των Nike Air Yeezy το παρουσίασε ο ίδιος, ένα χρόνο αφότου είχε προκύψει η πληροφορία πως ετοιμάζει κάτι σχετικό και είχε προκληθεί το ενδιαφέρον του κόσμου και δη των συλλεκτών sneakers. Το έκανε ανήμερα των 50th Annual Grammy Awards, το Φλεβάρη του 2008, κατά την εμφάνιση του στη σκηνή, μετά την κυκλοφορία του τρίτου album του με τίτλο Graduation (πούλησε περίπου 1.000.000 αντίτυπα). Στα Grammy είχε ερμηνεύσει το ‘Hey Mama’, στη μνήμη της μητέρας του, Ντόντα, η οποία είχε πεθάνει τρεις μήνες νωρίτερα.

Αυτό το ζευγάρι (που μπορείτε να δείτε και στο video, αλλά και στη φωτογραφία) αναμένεται να γίνει το πιο ακριβό στην ιστορία των sneakers, στη δημοπρασία που θα διοργανώσει ο οίκος Sotheby’s. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρθηκε πως “ένα από τα πιο πολύτιμα και πιο περιζήτητα sneakers που υπάρχουν” θα προσφερθούν μέσω ιδιωτικής πώλησης, αφότου παρουσιαστούν στο Χονγκ Κονγκ προς τα τέλη του τρέχοντος μήνα. Δεν αναφέρθηκε η αρχική τιμή. Εκτιμήθηκε ωστόσο, πως θα ξεπεράσει το 1.000.0000 δολάρια.

Μολονότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα ποσά των δημοπρασιών που έχουν γίνει για sneakers, οι ειδικοί αναφέρουν πως το ρεκόρ πιθανότατα κρατά το πρώτο Nike Air Jordan που φόρεσε ο Michael Jordan, το 1985. Πουλήθηκε από τον οίκο Christie’s το Μάιο του 2020 για 615.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα