Χρήστος Δάντης: “Οι Έλληνες είναι ξερόλες, ακυρώνουν τα πάντα και τους πάντες”

Χρήστος Δάντης: “Οι Έλληνες είναι ξερόλες, ακυρώνουν τα πάντα και τους πάντες”
Ο Χρήστος Δάντης Youtube

Για τις αντιδράσεις που δέχτηκε το τραγούδι του "Δεν υπάρχει Θεός", αλλά και τη νοοτροπία των Ελλήνων, μίλησε ο Χρήστος Δάντης στα "Μεσάνυχτα".

Στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” βρέθηκε καλεσμένος ο γνωστός τραγουδοποιός Χρήστος Δάντης, ο οποίος μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για την πανδημία, για το πώς πλήγεται το επάγγελμά του αυτή τη στιγμή, αλλά και για τις αντιδράσεις που δέχτηκε από κληρικό για το νέο του τραγούδι.

Ο Χρήστος Δάντης, αρχικά, ανέφερε πως τρόμαξε πάρα πολύ με τον κορονοϊό και με τη γενικότερη κατάσταση της πανδημίας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τον χώρο του θεάματος και τις συνέπειες του κορονοϊού. Δήλωσε πως τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα, ενώ για την απόφασή του να κυκλοφορήσει ένα τραγούδι με τίτλο “Δεν υπάρχει Θεός”, παρά το ότι ο ίδιος πιστεύει στον Θεό, είπε:

“Μα δεν υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέσαι, αν υπάρχει αυτός ο Θεός, πού είναι; Δεν βλέπει τι συμβαίνει στον κόσμο; Και σου απαντάει ένας κληρικός, ένας καλόγερος θα έλεγα, γιατί αυτοί είναι πιο σοφοί άνθρωποι, πως γνωρίζουμε το έργο του Θεού και τον σκοπό του. Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το πλάνο Του. Εδώ ο Θεάνθρωπος έφτασε πάνω στον σταυρό να τον αμφισβητήσει και να πει “γιατί με εγκατέλειψες;”. Όλοι οι άνθρωποι, λοιπόν, έχουμε αυτή την αναζήτηση και αυτό το ερωτηματικό. Υπάρχεις; Και αν υπάρχεις πού είσαι; Δεν περίμενα να ζήσουμε έναν πόλεμο χωρίς σφαίρες που θα μας κλείσει στα σπίτια”.

Επίσης, ο Χρήστος Δάντης αναφέρθηκε στην κουλτούρα των Ελλήνων και την νοοτροπία τους, που στηρίζεται στην υποκρισία και το ότι νομίζουν πως τα γνωρίζουν όλα. Ο γνωστός τραγουδοποιός ανέφερε πως οι Έλληνες μένουν στο περιτίλυγμα και την εικόνα, είτε πρόκειται για το είδος της μουσικής είτε για στοιχεία της προσωπικότητας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Ο κόσμος στην Ελλάδα μένει στο περιτύλιγμα. Οι Έλληνες είναι ξερόλες και ακυρώνουν τους πάντες και τα πάντα. καλύτερα απ’ όλους και μπορεί να αμφισβητήσει ακόμα και έναν τύπο σαν τον λοιμωξιολόγο, τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος είναι πανεπιστήμων. Είναι πάρα πολύ εύκολο για έναν Έλληνα να πει: “Έλα, μωρέ…”. Ακυρώνει τους πάντες και τα πάντα! Ο καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος πρώτος σηκώνεται και βρίζει και λέει “αυτός είναι αδερφή”. Ο άνθρωπος που θέλει να βγει με φούστα και τακούνι στην πλατεία του χωριού του και δεν μπορεί να το κάνει, βρίζει τις αδερφές. Έτσι είναι, είναι πραγματικά έτσι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα