ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ

Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα

Στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας το οικογενειακό τραύμα θάβεται βαθιά μέσα στο χώμα

Η σκηνοθετική οπτική του Δημήτρη Καραντζά την περασμένη σεζόν στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας -όπου και συνεργάστηκε εκ νέου με την Μπέττυ Αρβανίτη- ήταν βαθιά ψυχαναλυτική, καθώς κατάφερε να διεσδύσει στην οικογενειακή δομή και να την αποδομήσει σταδιακά. 

Τα βλέμματα όλων συγκεντρώνει η παγκόσμια πρεμιέρα στη Στέγη της “Μοναξιάς των κάμπων με το βαμβάκι” που σκηνοθετεί ο Τιμοφέι Κουλιάμπιν, με τον Αμερικανό διάσημο ηθοποιό John Malkovich να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας σε ένα από τα πιο μυστηριώδη έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου. 

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση: Χτίζει γέφυρες πάνω σε ταραγμένα νερά τη σεζόν 2022-2023

Τζον Μάλκοβιτς, Ρομέο Καστελούτσι, Ρομέν Γαβράς, «Σπιρτόκουτο The Musical», απρόσμενες καλλιτεχνικές συνομιλίες, εκθέσεις, συζητήσεις και περιπλανήσεις συνθέτουν το ρεπερτόριο της Στέγης τη νέα σεζόν.

Ο Θείος Βάνιας του Δημήτρη Καραντζά

Θέατρο Προσκήνιο: Έρχονται ο Θείος Βάνιας και ένας σπάνιος Παγοπώλης

Το θέατρο Προσκήνιο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Καραντζά, στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του εστιάζει στο κλασικό ρεπερτόριο και φέρνει επί σκηνής τον εμβληματικό "Θείο Βάνια" του Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και το σπάνιο έργο του Ο Νηλ " Ο Παγοπώλης έρχεται".

Η Ρένη Πιττακή πρωταγωνιστεί στους Πέρσες του Δημήτρη Καραντζά

Γιατί ο θρήνος των ηττημένων Περσών εξάπτει τόσο πολύ το ενδιαφέρον του κοινού;

Το φετινό καλοκαίρι δύο διαφορετικές σκηνοθετικές προσεγγίσεις εστιάζουν στους "Πέρσες" του Αισχύλου, το μεγάλο αυτό αντιπολεμικό δράμα της αρχαιότητας.

 "Σεροτονίνη" του Μισέλ Ουελμπέκ

20 παραστάσεις κάνουν ποδαρικό στο 2022!

Προσπαθώντας να διατηρήσουμε τον ρομαντισμό μας, συγκεντρώσαμε 20 παραστάσεις που πηγαίνουν ενάντια στο ρεύμα και κάνουν πρεμιέρα εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας.

Στεφανία Γουλιώτη- Μιχάλης Σαράντης στη Φαίδρα

Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Μιχάλης Σαράντης στη "Φαίδρα" του Δημήτρη Καραντζά

Μια σκηνική σύλληψη για πέντε πρόσωπα που επιχειρούν σ' έναν νεκρό τόπο να ανασυνθέσουν την χαμένη μας σχέση με την ελευθερία, την ερωτική επιθυμία και την ανάγκη για ένωση μέχρι θανάτου.