Δίωξη στον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Δίωξη στον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Για παράβαση καθήκοντος θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εις βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκου Αγγελάρα. Η δίωξη θα ασκηθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα για παράβαση καθήκοντος και για συμπεριφορά που δεν συνάδει σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό, θα ασκήσει την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Η δίωξη θα ασκηθεί, πρώτον για την καθυστέρηση δεκάδων αποφάσεων του Τμήματός του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτές που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, όπως και δύο ακόμη αποφάσεων που αφορούν το διαγωνισμό για την ανάθεση είσπραξης του ΕΤΑΚ σε εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα, η τελευταία περίπτωση αφορά το πληροφοριακό σύστημα και την προμήθεια λοιπών υποδομών και υπηρεσιών για την εφαρμογή του ΕΤΑΚ.

Δεύτερον για μια επιστολή που απέστειλε ο κ. Αγγελάρας στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την υπόθεση των βιβλίων και για μια άλλη που απέστειλε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη αναφορικά με υπόθεση την οποία χειρίστηκε και που αφορούσε το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Η αγωγή θα διαβιβαστεί αύριο στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικράμμενο.

SHARE:

24Media Network