Αχτσιόγλου: Μέτρα μόνιμα που υποστηρίζουν όσους σήκωσαν το βάρος της κρίσης

Αχτσιόγλου: Μέτρα μόνιμα που υποστηρίζουν όσους σήκωσαν το βάρος της κρίσης
Η Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Η υπουργός Εργασίας παρατήρησε ότι η προσπάθεια της ΝΔ για καλλιέργεια εντυπώσεων «δεν θα αποπροσανατολίσει ούτε εμάς, ούτε τον Ελληνικό λαό», ενώ καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "βαθιά αντικοινωνικό πρόγραμμα".

Τα μέτρα που ψηφίζει σήμερα η Βουλή είναι «μέτρα μόνιμα που ενισχύουν ουσιωδώς το εισόδημα κι υποστηρίζουν όσους σήκωσαν το βάρος της κρίσης» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παρατηρώντας ότι η προσπάθεια της ΝΔ για καλλιέργεια εντυπώσεων «δεν θα αποπροσανατολίσει ούτε εμάς, ούτε τον Ελληνικό λαό». Ειδικά για την 13 σύνταξη, η Έ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι η χορήγησή της είναι «αποτέλεσμα της θετικής πορείας της οικονομίας, αλλά και της ανάταξης του ασφαλιστικού συστήματος».

Η Έ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στα όσα είπε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ωράρια εργασίας υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «ξεκάθαρα για καθιέρωση επταήμερης εργασίας» παρατηρώντας ότι δεν είναι η μόνη αντεργατική θέση που έχει διατυπώσει. Η .Ε. Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων ισχύει εδώ και δεκαετίες σχολιάζοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα αναφερόταν σε κάτι που ισχύει ήδη ως κάτι νέο.

Δεν έχετε ψηφίσει καμία φιλεργατική διάταξη και μετά μιλάτε για μονταζιέρα

Η Έ. Αχτσιόγλου καταλόγισε στην ΝΔ «βαθιά αντικοινωνικό πρόγραμμα» επισημαίνοντας όχι μόνο τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, αλλά και τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και την στάση της στα φιλεργατικά μέτρα που προώθησε η σημερινή κυβέρνηση, όπου κάθε φορά οι θέσεις της αποτελούν επανάληψη των θέσεων του ΣΕΒ λέξη προς λέξη. «Ποίες ευεργετικές φιλεργατικές διατάξεις ψηφίσατε;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά η Έ. Αχτσιόγλου σημειώνοντας ότι «δεν έχετε ψηφίσει τίποτα και μετά μιλάτε για μονταζιέρα».

Σε σχέση με την επιχειρησιακή σύμβαση της «Παπαστράτος», η Έ. Αχτσιόγλου παρατήρησε ότι η υπουργός δεν εγκρίνει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όμως η σύμβαση της «Παπαστράτος» προβλέπει επταήμερη λειτουργία της επιχείρησης με βάρδιες για τους εργαζόμενους. Σε σχέση με την συλλογική σύμβαση για τον τουρισμό, η Έ. Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι όροι συλλογικής σύμβασης που αποκλίνουν από τον νόμο είναι άκυροι, όμως κι εδώ δεν υπάρχει παραβίαση του πενθήμερου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα