Άδωνις Γεωργιάδης: “Αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με την πρώτη εντολή, θα πάμε σε νέες εκλογές”

Άδωνις Γεωργιάδης: “Αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με την πρώτη εντολή, θα πάμε σε νέες εκλογές”
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στον News 24/7 88,6 News 24/7 88,6

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στα ελληνοτουρκικά και τόνισε ότι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού προχώρησαν σε απαράδεκτα tweets. Τι είπε για την περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μετά από τις εκλογές.

Την άποψη ότι ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της έντασης με την Τουρκία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τον Βασίλη Σκουρή.

Αναλυτικά για το ζήτημα είπε: “Αν υποτεθεί ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος, θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί οι πολιτικοί αρχηγοί και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πια την νομιμοποίηση να λαμβάνει σοβαρές αποφάσεις μόνος του. Όλοι μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις, όπως προβλέπει το Σύνταγμα”.

“Ο Πρωθυπουργός είναι παραιτημένος. Θα έπρεπε να έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση σύμφωνα με το Σύνταγμα. Δεν θέλω να μπω αυτό το κομμάτι στην προεκλογική περίοδο. Ο Πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά ανεύθυνος, δεν μπορεί να βάλει φρένο πουθενά. Είμαστε όμως στη φάση κατά την οποία θα μιλήσει ο κυρίαρχος λαός. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να αναβληθούν οι εκλογές λόγω των ελληνοτουρκικών. Δεν με ανησυχεί τίποτα”.

” Υπάρχουν όμως tweets συνεργατών του κυρίου Τσίπρα στο διαδίκτυο που ζητούσαν αναβολή των εκλογών. Απαράδεκτα tweets”.

“Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός έχει ένα δίκιο από την άποψη ότι έχουμε πράγματι ισχυρές συμμαχίες. Και έχουμε ισχυρό κράτος και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Δεν με φοβίζει τίποτα. Δεν θα γίνει κανένα θερμό επεισόδιο πουθενά. Πάμε να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι και να έχουμε σε υψηλό επίπεδο τον τουρισμό. Και να διεξάγουμε απολύτως ήσυχα τις εκλογές. Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια”.

Για τη Συνθήκη των Πρεσπών τόνισε: “Θα βρεθεί ο τρόπος τα ζητήματα της αλλαγής της Συμφωνίας των Πρεσπών να τεθούν επί τάπητος. Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει την προσπάθεια να αποσυρθεί η υποχρέωση των Ελλήνων να ονομάζουν Μακεδόνες τους Σκοπιανούς. Είναι εθνική στρατηγική”.

Για τις επικείμενες εκλογές τέλος είπε: “Αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με την πρώτη εντολή, θα πάμε σε νέες εκλογές. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί ο νικητής των εκλογών να γίνει όμηρος άλλων. Δικαιούται να είναι κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα θεωρώ την απλή αναλογική καταστροφή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα