Αφροδίτη Σκαφίδα στο NEWS 24/7: “Δεν κατεβαίνω στις εκλογές λόγω δημοσιότητας, θέλω να βοηθήσω τη Γλυφάδα”

Διαβάζεται σε 6'
Η Αφροδίτη Σκαφίδα
Tourette Photography Andreas Papakonstantinou

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας, Αφροδίτη Σκαφίδα μιλά στο NEWS 24/7 για την πόλη που μεγάλωσε, θέλοντας να συνδράμει στη βελτίωσή της μέσα από το αντικείμενο που γνωρίζει καλά, τον αθλητισμό.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Γλυφάδα, με διεθνείς διακρίσεις στο άλμα επί κοντώ και με τον πρόσφατο… αέρα της τηλεοπτικής “χρυσόσκονης” από τη συμμετοχή της στο Survivor, η Αφροδίτη Σκαφίδα αποφάσισε να εμπλακεί στα κοινά του τόπου που μεγάλωσε, θέτοντας υποψηφιότητα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Με όχημα όλα τα παραπάνω και κυρίως μέσα από τον τομέα που υπηρέτησε επί σειρά ετών με σημαντικές επιτυχίες, τον αθλητισμό (οκτώ πανελλήνια ρεκόρ, χάλκινο σε μεσογειακούς και παγκόσμιο κύπελλο, συμμετοχή σε δύο Ολυμπιάδες), θέλει να συνδράμει στη βελτίωση της πόλης της και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών της.

Η γνωστή αθλήτρια και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Γλυφάδας με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου μιλά στο NEWS 24/7, παραθέτοντας τους λόγους που την ώθησαν στην απόφασή της να πολιτευτεί και περιγράφοντας πώς είναι η πόλη που η ίδια οραματίζεται.

Γεννηθήκατε και μεγαλώσατε στη Γλυφάδα, συνεπώς είναι μία περιοχή με την οποία είναι λογικό να έχετε ισχυρούς δεσμούς. Ήταν αυτό το βασικό ερέθισμα για να ασχοληθείτε με τα κοινά της πόλης;

“Ασφαλώς. Είναι λογικό κάποιος να βάζει υποψηφιότητα στον δήμο που έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει γιατί εκεί θέλει να προσφέρει τα μέγιστα και να φανεί χρήσιμος με όποιο τρόπο μπορεί. Όταν ήμουν μικρή και έκανα τα πρώτα μου βήματα ως αθλήτρια, θυμάμαι να πηγαίνω μέχρι τον Πειραιά για να αθληθώ καθώς δεν υπήρχαν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις. Είναι κάτι, λοιπόν, στο οποίο θέλω να εργαστώ ώστε να μη συμβαίνει για τα παιδιά του δήμου μας, για τα δικά μας παιδιά. Θα ήθελα να μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό στις γειτονιές τους και όχι μόνο με ένα αγώνισμα αλλά σε οποιοδήποτε αγώνισμα μπορούν να φανταστούν. Και εμείς ως δήμος, να μπορούμε να φιλοξενήσουμε όλα τα αθλήματα”.

Ο κ. Γιώργος Παπανικολάου διεκδικεί την επανεκλογή του στον Δήμο Γλυφάδας για ακόμα μία φορά. Αποτιμώντας τη θητεία του, ποια ήταν τα κίνητρα για να ακολουθήσετε τον δικό του συνδυασμό στις προσεχείς δημοτικές εκλογές;

“Αν κάποιος περπατήσει στις γειτονιές της Γλυφάδας, όχι μόνο στο εμπορικό κέντρο, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες γειτονιές, καθώς είναι ένας πολύ μεγάλος δήμος, μπορεί να δει από μόνος του το έργο που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα. Είτε αφορά σχολικές εγκαταστάσεις, είτε Πάρκα Αναψυχής, είτε χώρους αθλητισμού.

Θα δει ότι μπορεί να περπατήσει ελεύθερα γιατί έχουν γίνει έργα που διευκολύνουν την κίνηση των πολιτών και των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Επίσης, το σχέδιο που ο Γιώργος Παπανικολάου παρουσιάζει για την επόμενη πενταετία, το οποίο είναι ήδη εγκεκριμένο από την τοπική αυτοδιοίκηση, καλύπτει το όραμα το οποίο θέλει να υλοποιήσει με τους συνεργάτες του ώστε να γίνει ένας Δήμος-πρότυπο”.

Tourette Photography Andreas Papakonstantinou

Πώς φιλοδοξείτε να συμβάλετε στη βελτίωση της πόλης και της ποιότητας ζωής των δημοτών της μέσα από τον τομέα στον οποίο έχετε μακρά πορεία και πολλές διακρίσεις, τον αθλητισμό;

“Πρόκειται για έναν δήμο που έχει πληθώρα αθλητικών εγκαταστάσεων. Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να βοηθήσω τον Δήμαρχο να τις οργανώσουμε ακόμα καλύτερα με προγράμματα που δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με ενήλικες, αλλά και με μικρά παιδιά, καθώς και με άτομα με ειδικές ανάγκες. Το όραμα μου, το οποίο συνάδει με αυτό του δημάρχου είναι κάθε πολίτης να μπορεί ελεύθερα να ασκείται και να ασχολείται με όποιο είδος άσκησης θελήσει και αυτό να είναι προσβάσιμο για όλους ανεξαρτήτως γειτονιάς”.

Πέρα από το κομμάτι των υποδομών και των εγκαταστάσεων, με ποιες άλλες δράσεις θα μπορούσατε να ενισχύσετε την αθλητική δραστηριότητα στην περιοχή και να διευκολύνετε την ελεύθερη και απρόσκοπτη επαφή των πολιτών και δη των νέων με τον αθλητισμό και την άθληση;

“Οι δράσεις που μπορούν να γίνουν είναι πάρα πολλές, καθώς η Γλυφάδα είναι ένας δήμος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Σκοπός μου πέρα από το κομμάτι των υποδομών και των εγκαταστάσεων είναι η αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς και ως επί το πλείστον η άσκηση, η οποία δεν θέλουμε να είναι μόνο ατομική συνήθεια, αλλά και συλλογική”.

Ως αθλήτρια του στίβου που έχει διακριθεί σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ποιο στοιχείο από την αθλητική σας διαδρομή θα λέγατε πως είναι αυτό στο οποίο πρέπει να επενδύσετε και να επιστρατεύσετε για τη μάχη της πολιτικής;

“Ως αθλήτρια που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό τα βασικά κριτήρια που διέπουν έναν αθλητή που ασχολείται με το πρωταθλητισμό είναι η συνέπεια, το ήθος, το πείσμα και το αποτέλεσμα. Ως αθλήτρια ήταν η νίκη. Ως δημοτική σύμβουλος θα είναι η επίτευξη των στόχων μου”.

Tourette Photography Andreas Papakonstantinou

Έχετε δηλώσει πως ο βασικός λόγος της πρόσφατης συμμετοχής σας στο Survivor ήταν για να ενισχύσετε έναν σύλλογο στίβου στη Γλυφάδα. Εν τέλει, η συμμετοχή σας στο παιχνίδι δικαιώθηκε;

“Εννοείται ότι δικαιώθηκε, διότι, παρόλο που ο σύλλογός μου θα στεγαστεί σε δημοτικό στάδιο, χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο για να εξοπλιστεί για να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών”.

Αρκετοί ακόμη πρώην παίκτες και παίκτριες του Survivor έχουν θέσει υποψηφιότητα στις φετινές αυτοδιοικητές εκλογές. Θεωρείτε πως η συμμετοχή σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα μπορεί να ευνοήσει στον προεκλογικό αγών των υποψηφίων και σε τι βαθμό;

“Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που διέπει την πολιτική πάρα πολλά χρόνια, τόσο την τοπική όσο και την ευρύτερη αυτοδιοίκηση. Η δημοσιότητα είναι κάτι το οποίο σε κάνει ευρύτερα γνωστό. Αν έχεις μία καλή εικόνα, ο κόσμος μπορεί να ταυτιστεί μαζί σου πιστεύοντας ότι μπορείς να προσφέρεις. Αντίθετα, εάν δεν έχεις καλή εικόνα, πιστεύω οποιοσδήποτε πολίτης, θέλοντας το καλό το δήμου του, δεν θα σου δώσει ψήφο εμπιστοσύνης απλά επειδή είσαι διάσημος. Για αυτό και θέλω να εργαστώ σκληρά για τον τόπο μου, για την περιοχή που μεγάλωσα και αγάπησα, ώστε να δικαιώσω τους ανθρώπους που θα με επιλέξουν. Όχι απλά επειδή είμαι διάσημη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα