Αλέξης Τσίπρας: “Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη στη μέση ενός δύσκολου αγώνα”

Αλέξης Τσίπρας: “Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη στη μέση ενός δύσκολου αγώνα”
Ο Αλέξης Τσίπρας GLOMEX

Ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, η σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών 2023. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

Μια ημέρα μετά τις εκλογές, συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποτιμηθεί το αρνητικό αποτέλεσμα και να υπάρξουν άμεσες αποφάσεις για τη στρατηγική του κόμματος ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Σε δήλωσή του μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη στη μέση ενός δύσκολου αγώνα και τόνισε ότι «στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού».

Σημειώνεται πως την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την Τετάρτη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί -πιθανότατα την Τρίτη- στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά δεν θα αποδεχθεί τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κλείνοντας οποιοδήποτε παράθυρο σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.


Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη Και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω ούτε τώρα, στη μέση μάλιστα ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της μάχης των επόμενων εκλογών. Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ αλλά ταυτόχρονα ηττήθηκε η στρατηγική της απλής αναλογικής

Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας, καθόλη τη προεκλογική περίοδο είχανε μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς αυτοί πανηγυρίζανε περισσότερο από τους Νεοδημοκράτες για τη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα. Εκείνοι το δικό τους χωράφι.

Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε τη προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού.

Αλλά να προστατέψουμε τη πρωταγωνιστική παρουσία της αριστεράς στη πολιτική ζωή του τόπου.

Ως μια δύναμη ασυμβίβαστη. Που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ. Ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των λαϊκών και κοινωνικών συμφερόντων. Για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας. Και να μην επιτρέψει τη παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα