Ανδρουλάκης: Στις 25 Ιουνίου, η δημοκρατική παράταξη θα είναι ο μεγάλος νικητής

Ανδρουλάκης: Στις 25 Ιουνίου, η δημοκρατική παράταξη θα είναι ο μεγάλος νικητής
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

Από την Πάτρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για καλό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

«Από την Αχαΐα, την πατρίδα του ιδρυτή μας, Ανδρέα Παπανδρέου, την πατρίδα του Γέρου της δημοκρατίας, στέλνουμε μήνυμα νίκης και αναγέννησης του κινήματος μας. Στις 25 Ιουνίου η δημοκρατική παράταξη θα είναι ο μεγάλος νικητής, θα είναι ξανά ο γνήσιος προοδευτικός ισχυρός αντίπαλος απέναντι στην ΝΔ. Στις 21 Μαΐου κάναμε ένα πρώτο βήμα. Στις 25 Ιουνίου συνεχίζουμε δυναμικά για το δεύτερο μεγάλο βήμα της νίκης και της αναγέννησης, για ένα κίνημα που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες του λαού για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας απόψε την ομιλία του σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Πάτρας.

Όπως πρόσθεσε, «καλώ κάθε δημοκράτη και κάθε προοδευτικό πολίτη, να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να έχει ξανά η ΝΔ ένα πραγματικό αντίπαλο και όχι το χρυσό της χορηγό, τον κ. Τσίπρα, έναν πολιτικό αντίπαλο με γνήσιο προοδευτικό λόγο, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα εγγυηθεί το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος, στη διάκριση των εξουσιών και στη βιώσιμη ανάπτυξη με οφέλη για όλους τους Έλληνες».

«Απέναντί μας, στις 25 Ιουνίου», συνέχισε, «δεν έχουμε τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, αλλά έχουμε τον κίνδυνο της παντοδυναμίας της ΝΔ, της ασυδοσίας και της αλαζονείας».

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «τα σημάδια έχουν φανεί για το ποιο είναι το μέλλον της χώρας μας με τον κ. Μητσοτάκη»: «Απαξίωση του εθνικού συστήματος υγείας, απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και επιβάρυνση της μεσαίας τάξης και των πιο ευάλωτων ελλήνων με την ακραία ακρίβεια και την έμμεση φορολογία». Η ΝΔ «αντιμετώπιζε το κράτος έως λάφυρο» είπε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «τις τελευταίες ημέρες γίναμε θεατές σε μία ακραία διχαστική κατάσταση που αφορούσε τη Θράκη. Ευαίσθητα θέματα χρησιμοποιούνται από τη ΝΔ για να διχάσει για μικροκομματικούς λόγους, μιμούμενη σε απόλυτο βαθμό τις πρακτικές του κ. Καμμένου και του κ. Τσίπρα.

Ας αφήσουν λοιπόν και οι δύο τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς. Είδαμε επικίνδυνους προεκλογικούς τυχοδιωκτισμούς με τα ενημερωτικά της ΕΥΠ. Τα πράγματα όμως είναι πάρα πολύ απλά: Δεν επιτρέπεται για εμάς να υπάρχει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, Έλληνας χριστιανός, ή Έλληνας μουσουλμάνος, που να μη σέβεται τη συνθήκη της Λοζάνης. Δεν πρόκειται να κάνουμε τα παιχνίδια του κ. Ερντογάν».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «είναι το κόμμα, που με τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου γκρέμισε το 1995 τις μπάρες της ντροπής στην Θράκη, είναι το κίνημα που με υπουργό Παιδείας τον Γιώργο Παπανδρέου έκανε το νόμο για να φοιτούν στα ελληνικά πανεπιστήμια μουσουλμάνοι πολίτες και όχι στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα σε 20 χρόνια να έχουν πενταπλασιαστεί οι επιστήμονες μουσουλμάνοι της Θράκης».

Μάλιστα, όπως ανέφερε «αυτό είναι το διαχρονικό έργο του ΠΑΣΟΚ που ήρε κάθε είδους διακρίσεις στην πατρίδα μας, είτε πολιτικές το 1981, είτε θρησκευτικές αργότερα, γιατί είναι το κόμμα που ενώνει και δυναμώνει την πατρίδα και όχι το κόμμα που την διαιρεί και την διχάζει».

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «θέλω να στείλω μία απάντηση και στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα», λέγοντας: «Είναι ντροπή, ό,τι λάθη και να κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, να μιλούν κάποιοι για εθνικές εξαιρέσεις. Για εμάς δεν υπάρχουν εθνικές εξαιρέσεις. Η πατρίδα είναι όλος ο ελληνικός λαός. Εμείς, ασκούμε κριτική με πολιτικό πολιτισμό στους αντιπάλους, χωρίς να διχάζουμε. Είναι ντροπή κάποιοι το 2023, σε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, να μιλούν συνεχώς για εθνικές εξαιρέσεις, είτε είναι ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, είτε είναι ο κ. Μητσοτάκης με την παρέα του».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα