Αποτελέσματα εκλογών 2015: Η ανθρωπογεωγραφία των κομμάτων και οι συσπειρώσεις – διαρροές

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Η ανθρωπογεωγραφία των κομμάτων και οι συσπειρώσεις – διαρροές

Σε ποιες ηλικίες έχει απήχηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ; Και ποια τα ποσοστά συσπειρώσεων / διαρροών, στο παρά πέντε της κάλπης; Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε

Από την ποιοτική ανάλυση των ευρημάτων των εταιριών που διεξήγαγαν τα πανελλαδικά exit polls , που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, προκύπτει ότι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το 70% (συγκεκριμένα 69,9%), ενώ η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ έφθασε το 88,6%.

Οι μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία είναι 7,9%, ενώ η αντίστροφη μετακίνηση, από τη ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ είναι 3,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μετακίνηση υποστηρικτών του και προς τη Λαϊκή Ενότητα, που έφθασε στο 6,0%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί τη μεγαλύτερη δύναμή του στις γυναίκες (ποσοστό 36%), ενώ η ΝΔ στους άνδρες (ποσοστό 30%). Ως προς τις ηλικίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη μεγαλύτερη δεξαμενή στην ηλικιακή ομάδα 18-24 (ποσοστό 37,3%), ενώ η ΝΔ αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του στην ομάδα άνω των 55 ετών.

Ως προς την κατανομή των ψηφοφόρων κατά θέση στην απασχόληση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 30% μεταξύ των αγροτών (ποσοστό 30,7%), των μισθωτών του ιδιωτικού (33,5%) και δημόσιου τομέα (33,9%), των ανέργων (39%) και των φοιτητών (ποσοστό 34,3%), ενώ η ΝΔ αντλεί δυνάμεις μεταξύ νοικοκυρών (36,3) και συνταξιούχων (39%).

 

Δείτε όλες τις πολιτικές εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, μέχρι το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα