Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Μώραλης και Μαρινάκης πανηγύριζαν μαζί για το 45% στον Πειραιά

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συγχαίρει τον Γιάννη Μώραλη για την ευρεία διαφορά στον Α' Γύρο
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συγχαίρει τον Γιάννη Μώραλη για την ευρεία διαφορά στον Α' Γύρο EUROKINISSI

Η εκτόξευση των ποσοστών του Γιάννη Μώραλη και η παρ' ολίγον επανεκλογή στον Πειραιά από την πρώτη Κυριακή των Εκλογών στους Δήμους έφερε κλίμα ευφορίας στο στρατόπεδό του. Πώς αντέδρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο συνδυασμός με επικεφαλής τον εν ενεργεία δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη έλαβε στον Α' Γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών ποσοστό ανώτερο του 45%.

Αφού ενσωματώθηκε το 70% και πλέον των εκλογικών τμημάτων, με το αποτέλεσμα παγιωμένο - μη αναστρέψιμο, ο Γιάννης Μώραλης απευθύνθηκε σ' εκείνους που χάρισαν στον ίδιο και στους συνεργάτες του μια στέρεα βάση πριν από τη μάχη του Β' Γύρου.

"Ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου γι' αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, γι' αυτή την πρώτη νίκη.Την ευγνωμοσύνη μου, την ικανοποίησή μου και να δηλώσω πιο δυνατός. Είναι πραγματικά συγκινητικό 4,5 χρόνια μετά την άσκηση διοίκησης, να ανεβάζουμε τα ποσοστά μας κατά 11 με 12 μονάδες να αναγνωρίζει ο κόσμος την προσπάθεια, να αναγνωρίζει ο κόσμος το δημοτικό έργο, να αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάναμε πέρα από κόμματα και περιχαρακώσεις ,να δώσουμε μια νέα πνοή στον Πειραιά", ανέφερε σε πρώτη φάση. Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν και μας ψήφισαν. Να εκφράσω το σεβασμό μου και σε αυτούς που δεν μας επέλεξαν και τους καλώ όλους μαζί την επόμενη Κυριακή να κάνουμε μια πολύ μεγάλη νίκη για τον "Πειραιά Νικητή" για τον Πειραιά μας Είναι πραγματικά ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα για εμάς, είναι ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα στην ιστορία του δήμου Πειραιά .Θέλω να σας ευχαριστήσω και να εκφράσω μία ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη μου και να ζητήσω να είσαστε μαζί μας για ακόμα 7 μέρες μέχρι την επόμενη Κυριακή για να κάνουμε την τελική μεγάλη νίκη", υπογράμμισε μπροστά στις κάμερες.

Ενόσω μιλούσε, ακριβώς πίσω από τον Γιάννη Μώραλη στεκόταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος πήρε ακολούθως το λόγο. "Την Παρασκευή το βράδυ σας είπα ότι ο Πειραιάς μίλησε, ότι ο Πειραιάς ψήφισε, ο Πειραιάς κέρδισε. Σήμερα ο πειραϊκός λαός έδωσε απαντήσεις, έδωσε απαντήσεις σε όλους τους συκοφάντες και τους έστειλε στο σπίτι τους. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, έχουμε άλλη μία εβδομάδα να συνεχίσουμε τον ωραίο αυτόν αγώνα. Για την τελική μας νίκη. Αλλά ξέρετε μέχρι σήμερα δεν απάντησα σε πάρα πολλούς. Παρόλα αυτά ο πειραϊκός λαός έδειξε το εξής σήμερα, ότι όλους αυτούς τους συκοφάντες τους έχει γυρίσει την πλάτη άρα δεν χρειάζεται να τους απαντήσω εγώ, απαντήσατε όλοι εσείς. Παρόλο που έπεσαν στη λάσπη και στο βούρκο που οι ίδιοι έχτισαν όλο αυτό τον καιρό,εμείς θα τους δώσουμε το χέρι και τους λέμε ελάτε μαζί μας για έναν Πειραιά περήφανο. Για έναν Πειραιά που δεν θα έχει εξαιρέσεις, όλοι μαζί. Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς που μου δώσατε τη δύναμη με το χαμόγελό σας, με την αγκαλιά σας και να ξέρετε ότι σας περιμένουμε όλους την ερχόμενη Κυριακή για τη μεγάλη τελική νίκη.Θα είμαι δίπλα σας και πάμε δυναμικά για έναν Πειραιά όπως τον ονειρευόμαστε. Ο ελληνικός λαός μίλησε. Το μόνο που έχουμε να πούμε σε τρεις συκοφάντες οι οποίοι είναι ο κ.Μπελαβίλας ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος σε αυτούς τους τρεις θα τους αφιερώσω ένα ωραίο τραγούδι".

Ο Γιάννης Μώραλης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στον Δήμο Πειραιά με αντίπαλο τον Νίκο Βλαχάκο που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Νίκος Μπελαβίλας, εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε τρίτος. Αναγνωρίζοντας την απώλεια της μάχης, υποστήριξε ότι "τα βάλαμε με όλο το ολιγαρχικό σύστημα - φανερό και αφανές - απέναντί μας. Δεν εξωραΐζω, δεν εθελοτυφλώ. Όχι δεν καταφέραμε, να σπάσουμε το τείχος των συμφερόντων που εδώ και δεκαετίες λυμαίνονται την πόλη μας. Πετύχαμε όμως να είμαστε εδώ παρά τον πόλεμο και αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019
SHARE:

24Media Network