Αποτελέσματα εκλογών: Πώς σχολιάζει ο ξένος Τύπος τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Supporters of Greece's radical left SYRIZA party react at the announcement of exit polls in the main SYRIZA campaign center in central Athens Septemeber 20, 2015. /           exit polls  , 20  2015.
Supporters of Greece's radical left SYRIZA party react at the announcement of exit polls in the main SYRIZA campaign center in central Athens Septemeber 20, 2015. / exit polls , 20 2015. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης για τις εκλογές είναι έντονο και τα περισσότερα από αυτά παρακολουθούν και σχολιάζουν στα πρώτα τους θέματα το αποτέλεσμα των εκλογών

Ξένα ΜΜΕ ασχολούνται στα πρώτα θέματά τους με το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών και την ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς όμως σχολίασαν και αντέδρασαν λίγη ώρα μετά το αποτέλεσμα της κάλπης.

Αποτελέσματα εκλογών: Πώς σχολιάζει ο ξένος Τύπος τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde παρακολουθούσε στενά την εκλογική διαδικασία από νωρίς το απόγευμα και λίγο μετά τις 20.00 της Κυριακής σημείωνε με το κεντρικό του άρθρο πως "Ο Τσίπρας κερδίζει την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε μια χρονιά". Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σημειώνει την εντυπωσιακή νίκη του κ. Τσίπρα, αλλά και την μαζική αποχή που αγγίζει ιστορικό ρεκόρ.

Αποτελέσματα εκλογών: Πώς σχολιάζει ο ξένος Τύπος τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Η συντηρητική πάλι Figaro σχολιάζει τις δηλώσεις Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τίτλο: "Η δεξιά αναγνωρίζει την ήττα της απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ". Το γαλλικό μέσο σημειώνει τα αποτελέσματα από την Επικράτεια ως τις 20.00 περίπου. Αντίστοιχη είναι και η αντίδραση της Liberation που αναφέρεται στην αναγνώριση της νίκης Τσίπρα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αποτελέσματα εκλογών: Πώς σχολιάζει ο ξένος Τύπος τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Η βρετανική Guardian αφιερώνει επίσης όλη της την κεντρική σελίδα στην ηλεκτρονική έκδοση της στην Ελλάδα και τις εκλογές. Το μέσο μάλιστα έχει από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής Live αναμετάδοση των εξελίξεων. Σε άρθρο ανάλυσης περιγράφει πως ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην εξουσία. Η άνοδος στην εξουσία το Γενάρη, αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν η πρώτη ενός κόμματος της αριστεράς μετά τον εμφύλιο. Η κυβέρνηση Τσίπρα βρήκε στο διάβα της σθεναρή αντίσταση από τους διεθνείς πιστωτές που "οδήγησε στην επιβολή capital controls όπως επιβλήθηκαν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας".

Αποτελέσματα εκλογών: Πώς σχολιάζει ο ξένος Τύπος τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε ένα αποτέλεσμα που του χαρίζει "καθαρή νίκη" αναφέρει το αμερικανικό CNBC, ενώ παραθέτει τα αποτελέσματα, όπως φαίνονται στο 31% της Επικράτειας. Επιπλέον το αμερικανικό μέσο κάνει σαφή αναφορά στο εντελώς διαφορετικό τοπίο που επικρατούσε πριν τις εκλογές και προέβλεπε ντέρμπι στην κορυφή.

Αποτελέσματα εκλογών: Πώς σχολιάζει ο ξένος Τύπος τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

"Η επιτυχής επιχείρηση Τσίπρα" είναι ο τίτλος της ilSole24ore που έχει επίσης πρώτο θέμα τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Περιγράφει την άνετη νίκη του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με το "εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ" και υπογραμμίζει πως η αποχή είναι η υψηλότερη στη χώρα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αποτελέσματα εκλογών: Πώς σχολιάζει ο ξένος Τύπος τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ

"Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα νίκησε, αλλά δεν σάρωσε" σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της Corriere Della Sera που σημειώνει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην τρίτη θέση του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και τονίζει παράλληλα τις δυσκολίες να δημιουργήσει μια συγκυβέρνηση σταθερή. Το άρθρο άλλωστε παραθέτει μέρος των δηλώσεων Τσίπρα που έκανε λόγο για "εντολή κυβέρνησης τετραετίας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Ο Μεϊμαράκης αναγνωρίζει τη νίκη Τσίπρα και τον καλεί να σχηματίσει κυβέρνηση

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Η ανθρωπογεωγραφία των κομμάτων και οι συσπειρώσεις - διαρροές

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Μπακογιάννη: Ο λαός έδωσε την εντολή στον κ. Τσίπρα να εφαρμόσει το Μνημόνιο

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Οι αντιδράσεις στα περίπτερα των κομμάτων

SHARE:

24Media Network