Χαρίτσης: Βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας με αυξημένο μισθό στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Χαρίτσης: Βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας με αυξημένο μισθό στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, αναλύει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών, θέτοντας το δίλημμα "αν θα κάνουμε αποφασιστικά βήματα για μια στιβαρή ανάπτυξη για όλους ή θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο της λιτότητας".

Στο δίλημμα, «αν θα κάνουμε αποφασιστικά βήματα για μια στιβαρή ανάπτυξη για όλους ή θα ξαναμπούμε στον φαύλο κύκλο της λιτότητας», ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, ελάφρυνση των βαρών για τα μεσοστρώματα, νέες θέσεις εργασίας με αυξημένο μισθό και ουσιαστικά δικαιώματα και ισχυρό κοινωνικό κράτος».

Ειδικότερα, νέα στοχευμένα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών που ανήκουν στη μεσαία τάξη, θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τη νεολαία ειδικότερα, «αυτό που προέχει είναι η δημιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας», σημειώνει με έμφαση ο Αλ. Χαρίτσης στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο.

Ταυτοχρόνως, επικρίνει την ΝΔ για κρυφό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει -όπως αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης- δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος και αύξηση της φορολογίας των πιο αδύναμων στρωμάτων. Ενώ επισημαίνει μπαράζ δημοσιευμάτων από το φιλικό προς την αξιωματική αντιπολίτευση, Τύπο, και τα οποία «προετοιμάζουν το έδαφος, σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, να αθετήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της και να εφαρμόσει το πραγματικό της πρόγραμμα που ταυτίζεται με τις πιο ακραίες συνταγές του ΔΝΤ».

Και για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές σημειώνει χαρακτηριστικά: «Παρότι θα είναι μια δύσκολη μάχη, πιστεύω ότι μπορούμε να την κερδίσουμε γιατί οι πολίτες διαθέτουν και κρίση και μνήμη».

Ερωτηθείς δε, από το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη σύγκρουση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη Δικαιοσύνη, ο υπουργός απαντά σε υψηλούς τόνους: «Η σπουδή της ΝΔ να καθορίσει τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη δεν είναι άσχετη με τις υποθέσεις που διερευνώνται τελευταία (NOVARTIS, ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ) και στις οποίες εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της».

Στο θέμα των debate των πολιτικών αρχηγών, τέλος, ο κ. Χαρίτσης λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί κάθε πρόταση για πολιτική – προγραμματική αντιπαράθεση», την ώρα που «ο κ. Μητσοτάκης αντίθετα, αποφεύγει συστηματικά να βρεθεί τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα