Έφη Αχτσιόγλου: “Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον λογαριασμό στην προπαγάνδα”

Έφη Αχτσιόγλου: “Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον λογαριασμό στην προπαγάνδα”
Έφη Αχτσιόγλου INTIME NEWS

Για τακτικές που έχουν σκοπό να τρομάξουν τους πολίτες κατηγόρησε τη ΝΔ η Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας πως "η κινδυνολογία που υιοθετεί η κυβέρνηση δεν προσβάλλει μόνο τις ανάγκες των πολιτών, προσβάλλει και την κοινή λογική".

Συνέντευξη στον ρ/σ “Parapolitika fm 90,1” παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητοστάκη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει τον λογαριασμό στην προπαγάνδα” και στάθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο όπως ανέφερε, απαντά σε πολύ βασικές ανάγκες των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά την ακρίβεια.

«Προβλέπει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, συγκεκριμένο τρόπο για την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα -10% στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα κατώτατο μισθό 880 ευρώ- και μηχανισμό τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση των χρεών. Δίνει ανάσα, διέξοδο και προοπτική στους πολίτες που έχουν πιεστεί πάρα πολύ. Είναι ένα πρόγραμμα απολύτως εφικτό, κοστολογημένο και ρεαλιστικό», πρόσθεσε.

«Οι υπερκοστολογήσεις της ΝΔ στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι μία επικοινωνιακή τακτική που έχει στόχο να τρομάξει τους πολίτες. Τους λέει ότι δεν είναι λογικό να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα που απαντά στις ανάγκες τους, ότι η χώρα θα πέσει στα βράχια αν μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, ότι η οικονομία θα εκτροχιαστεί αν υπάρξει αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχουν αυξηθεί εδώ και 14 χρόνια», υπογράμμισε στη συνέχεια η κ. Αχτσιόγλου.

Έθεσε, ακόμη, το ερώτημα: «Είναι λογικό η ΝΔ να έχει κάνει 10 δισ. απευθείας αναθέσεις και να λέει ότι αν μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, που κοστίζει σχεδόν το ένα δέκατο αυτών, η χώρα θα βγει εκτός πορείας;». Συνεχίζοντας τόνισε ότι «η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα κοστίζει λιγότερο από 2 δισ. τον χρόνο, την ώρα που το 2022 δόθηκαν από τη ΝΔ 10 δισ. σε επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας, οι οποίες κατέληγαν στις ίδιες εταιρείες ενέργειας. Η κινδυνολογία τους δεν προσβάλλει μόνο τις ανάγκες των πολιτών, προσβάλλει και την κοινή λογική».

Για την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις προοδευτικές δυνάμεις υπογράμμισε ότι «είναι ζήτημα αρχής. Πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρχουν συγκλίσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας που θα βρίσκουν κοινό τόπο, θα προχωράνε και θα είναι μακράς πνοής».

Επισήμανε, τέλος, ότι τα ζητήματα είναι συγκεκριμένα: «Με ποιο πολιτικό σχήμα θα μπορέσει να υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αύξηση των μισθών, συλλογικές συμβάσεις, ξεπάγωμα των τριετιών; Το μόνο σχήμα που μπορεί να τα υλοποιήσει είναι μία προοδευτική κυβέρνηση. Με κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αυτά δεν θα έρθουν, είναι σαφές και διακηρυγμένο. Με ποιο σχήμα μπορεί να υπάρξει φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών; Πιστεύει κανείς ότι με κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα υπάρξει αποκάλυψη και φως στο ζήτημα; Είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει. Το μόνο σχήμα που μπορεί να το κάνει είναι μία προοδευτική κυβέρνηση. Την επόμενη μέρα, αν υπάρξει μία σαφής επιλογή του λαού με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, τα προοδευτικά κόμματα -και το ΠΑΣΟΚ- θα βρεθούν ενώπιον σκληρών διλημμάτων για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα