Εκλογές 2023: Κάνε το τεστ και δες τι σου ταιριάζει να ψηφίσεις

Εκλογές 2023: Κάνε το τεστ και δες τι σου ταιριάζει να ψηφίσεις
What 2 Vote Friedrich-Ebert-Stiftung Griechenland

Ένα τεστ που θα σας βοηθήσει να δείτε με ποιο κόμμα και ποιες θέσεις, είστε πιο κοντά.

Το μη κερδοσκοπικό γερμανικό ίδρυμα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και εδρεύει στη Βόννη και στο Βερολίνο, Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), έδωσε στη δημοσιότητα ένα online poll που βοηθάει στην καταγραφή των προσωπικών τάσεων του δυνάμει ψηφοφόρου, μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που βασίζεται στις κύριες θέσεις των κομμάτων.

Το εργαλείο What 2 Vote περιλαμβάνει 30 ερωτήσεις στα ελληνικά, και μπορείτε να το αξιοποιήσετε εδώ.

 

Το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάζει κατάταξη των κομμάτων των εκλογών, με βάση το βαθμό συμφωνίας τους με τον κάθε ψηφοφόρο, σε έναν χάρτη.

Παράλληλα, το εργαλείο παρουσιάζει μια σύγκριση των θέσεων των κομμάτων πάνω στα βασικά κοινωνικά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, τις γυναικοκτονίες αλλά και τη χρηματοδότηση στην εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει η ομάδα που δημιούργησε το What 2 Vote, “η παρούσα εφαρμογή υποβοήθησης ψήφου δεν παρέχει προτάσεις ψήφου, αλλά αποτελεί ένα ηλεκτρονικό βοήθημα που δείχνει τη θέση σας στο πολιτικό τοπίο και τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται πιο κοντά σας. Απαντώντας στις δηλώσεις, προσδιορίζεται η θέση σας στο τοπίο. Τα πολιτικά κόμματα τοποθετούνται με παρόμοιο τρόπο στο πολιτικό τοπίο. Αφού απαντήσετε στις προτάσεις, μπορείτε να συνεχίσετε την έρευνά σας ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας ορισμένα θέματα ή εξετάζοντας τις πηγές των απαντήσεων των κομμάτων στην ενότητα «Τι πιστεύουν τα κόμματα». Έτσι αντιλαμβάνεστε αμέσως γιατί ένα κόμμα συμφωνεί ή διαφωνεί με κάτι, προκειμένου να προχωρήσετε σε μια τεκμηριωμένη πολιτική επιλογή”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα