Εκλογές 2023: Το κόμμα “ΝΙΚΗ” με την ανιψιά του Παϊσίου εμφανίζεται στα exit polls προς Βουλή

Εκλογές 2023: Το κόμμα “ΝΙΚΗ” με την ανιψιά του Παϊσίου εμφανίζεται στα exit polls προς Βουλή

Στο κατώφλι της Βουλής εμφανίστηκε το κόμμα "ΝΙΚΗ" σύμφωνα με τα αποτελέσματα του κοινού exit poll. Μεταξύ 2,5% και 3,5% το ποσοστό του.

Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των ψήφων του κοινού exit poll, με την Νέα Δημοκρατία να εμφανίζει υψηλότερα ποσοστά από την προηγούμενη ανακοίνωση και κινούνται μεταξύ 37,5% και 41,5%.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του exit poll, το κόμμα “ΝΙΚΗ” καταγράφει ποσοστά μεταξύ 2,5% και 3,5%, με αποτέλεσμα να “φλερτάρει” με την είσοδο στη Βουλή.

Το κόμμα “ΝΙΚΗ” έχει ιδρυθεί το 2019, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επικεφαλής τον δάσκαλο, θεολόγο και συγγραφέα, Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος αρθρογραφεί του για εθνικά και θρησκευτικά θέματα.

Σύμφωνα με το επίσημο site του, αυτοπροσδιορίζεται ως μία γνήσια πατριωτική φωνή, που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης. Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς “δεξιές” κι “αριστερές” παρωπίδες ή γενικόλογους “πατριωτισμούς” αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες“.

Το κόμμα διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά και μονές του Αγίου Ορους, ενώ παράλληλα δεν κρύβει τις φιλορωσικές του θέσεις.

Μεταξύ των 260 υποψηφίων βουλευτών που έχει στια ψηφοδέλτιά του το κόμμα εντοπίζεται και η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, Μαρία Εζνεπίδου, στην εκλογική Περιφέρεια των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, η Μαρία Εζνεπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και έχει καταγωγή από την Καππαδοκία. Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Μεταξύ άλλων δηλώνει απογοητευμένη από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και γι’ αυτό αποφάσισε, όπως λέει, να συνταχθεί στον αγώνα της “ΝΙΚΗΣ”, “με σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας”.

Τα αποτελέσματα του exit poll

Σύμφωνα με το κοινό exit poll των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στο 100% της ενσωμάτωσης, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΝΔ 37,5-41,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 23,5-27,5%
  • ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ 11,5-12,5%
  • ΚΚΕ 6,5-7,5%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,3-5,3%
  • ΜεΡΑ25 2,5-3,5 %
  • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,5-3,5%
  • ΝΙΚΗ 2,5-3,5
  • ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 2,2%


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα