Ενωτικός εμφανίστηκε ο Μητσοτάκης: Θα δουλέψω για να πείσω ότι είμαστε εδώ για όλους

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Μητσοτάκης: Θα δουλέψω για να πείσω ότι είμαστε εδώ για όλους
Εκλογές 2019: Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη AP

“Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων” τόνισε ο Μητσοτάκης στη δήλωση νίκης και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση: “Στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία”.

Ενωτικό μήνυμα και στίγμα σεμνότητας θέλησε να δώσει στην πρώτη του δήλωση ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε: “Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, θα δουλέψω για να πείσω και αυτούς που δεν μας ψήφισαν ότι είμαστε εδώ για όλους”. 

Τόνισε επίσης: “Στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία”, φράση που ήταν και ένα μήνυμα προς πάσα εσωκομματική κατεύθυνση.

Ο νέος πρωθυπουργός είπε ότι η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι και σημείωσε: “Δε ζητώ περίοδο χάριτος”.

Στη συνέχεια βγήκε από τα γραφεία της ΝΔ και απευθύνθηκε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί σε πιο πανηγυρικούς τόνους, αλλά θέλοντας και πάλι να δώσει ενωτικό μήνυμα και επαναλαμβάνοντας τη λέξη σεμνότητα.

“Χρέος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και θα το κάνουμε πράξη” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποιος ευχαρίστησε και τους “αγωνιστές της παράταξης που δεν το έβαλαν κάτω” αλλά και τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν τη ΝΔ για πρώτη φορά.

“Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο, το αναλαμβάνω με απόλυτη αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης της χώρας” δήλωσε.

Σημείωσε δε ότι είναι σπουδαία στιγμή για εκείνον προσωπικά, η δικαίωση ενός αγώνα που ξεκίνησε πριν τριάμιση χρόνια, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και τόνισε ότι έλαβε ισχυρή εντολή τετραετίας με αυτοδύναμη κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει με εργατικότητα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

“Απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει.

Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω την διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε. Γνωρίζω τις δυσκολίες. Αντλώ δύναμη από το λαό, από αυτό το μεγάλο ρεύμα. Δεν εκφράστηκε η θέληση να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος για την πατρίδα. Ήταν η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε το δρόμο της επιστροφής. Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουν με τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. 

Ζήτησα ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας. 

Σήμερα αντλώ δύναμη και από την οικογένειά μου, από τη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου. Νιώθω να με προστατεύει η ευχή των γονιών μου. 

Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας. Η χώρα σηκώνει περήφανα το κεφάλι και εμείς τα μανίκια. Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά. Το κύρος της Δημοκρατίας και των Θεσμών θα αποκατασταθεί. 

Έχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος.  Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι. 

Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης. 

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός, ο ήλιος πιο φωτεινός. Ξημερώνει μια νέα ημέρα για την πατρίδα μας”. 

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις μέσω της Live blogging πλατφόρμας του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα