Στη λασπωμένη Θεσσαλία, ο Αγοραστός έχασε 50.000 ψήφους και ηττήθηκε πανηγυρικά

Διαβάζεται σε 5'
Στη λασπωμένη Θεσσαλία, ο Αγοραστός έχασε 50.000 ψήφους και ηττήθηκε πανηγυρικά
Κώστας Αγοραστός Intime

Σαρωτική νίκη Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και καταποντισμός Αγοραστού στην πληγείσα ΠΕ Καρδίτσας. Νέος δήμαρχος στον πολύπαθο Παλαμά Καρδίτσας.

Με το άκρως εντυπωσιακό 59,68% και 19,36 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, ο Δημήτρης Κουρέτας εξελέγη Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, ο “γαλάζιος” απερχόμενος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός έλαβε ποσοστό 40,32%.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο κ. Αγοραστός, σε σχέση με τον πρώτο γύρο της περασμένης εβδομάδας, κατάφερε να χάσει 50.564 ψηφοφόρους, γεγονός που αποδεικνύει πως οι -“λαβωμένοι” από τις πλημμύρες- πολίτες της Θεσσαλίας θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σχετικά με τη διαχείριση της καταστροφής από τον κ. Αγοραστό.

Στον αντίποδα, ο κ. Κουρέτας έλαβε 27.272 περισσότερα ψηφοδέλτια σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, παρόλο που η αποχή στην κάλπη της 15ης Οκτωβρίου έφθασε στο 60,62%.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Εσωτερικών

Τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Εσωτερικών

Καταποντισμός Αγοραστού στην ΠΕ Καρδίτσας

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, στην ΠΕ Καρδίτσας, στην οποία ανήκουν ο Παλαμάς, ο Βλοχός και η Μεταφόρφωση, περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, ο κ. Αγοραστός σημείωσε τα πιο χαμηλά ποσοστά, λαμβάνοντας μόλις 35,01%.

Θα έλεγε κανείς, ότι η απουσία Αγοραστού από τις πληγείσες περιοχές και η έλλειψη πλήρους αρωγής στους αγανακτισμένους κατοίκους, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εμφατική ήττα του.

Υπουργείο Εσωτερικών

Κουρέτας: “Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει όταν η Θεσσαλία είναι μια πληγή”

Ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει στη σκιά των καταστροφικών πλημμυρών, δηλώνοντας πως για τον ίδιο η Θεσσαλία αποτελεί “πληγή”.

Τόνισε, μάλιστα, πως η πρόταση που έκανε προς τους πολίτες πριν από μια εβδομάδα είναι μια πρόταση αναπτυξιακή.

Αγοραστός: “Κατορθώσαμε να πάμε τη Θεσσαλία πολύ ψηλά, να την ανεβάσουμε ψηλά στην Ευρώπη και στον κόσμο”

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός παραδέχτηκε την ήττα του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο περιφερειάρχη, δηλώνοντας πως κατάφερε να πάει τη Θεσσαλία… “πολύ ψηλά!”

«Εύχομαι καλή θητεία στον κ. Κουρέτα. Θα είμαστε δίπλα στις Θεσσαλές και τους Θεσσαλούς με έργο δημιουργικό» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο “έργο του” στην περιφέρεια.

«Κατορθώσαμε να πάμε τη Θεσσαλία πολύ ψηλά, να την ανεβάσουμε ψηλά, ψηλά στην Ευρώπη, ψηλά στον κόσμο. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω και όλο τον κόσμο που τόσα χρόνια μας στήριξε και μας εμπιστεύτηκε. Εμείς προσπαθήσαμε με τη δουλειά μας να επιστρέψουμε στο πολλαπλάσιο την εμπιστοσύνη τους», είπε ο κ. Αγοραστός μεταξύ άλλων.

Η προσπάθεια χειραγώγησης Αυγενάκη πήγε στράφι…

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, θέλησε να δηλώσει τη στήριξή του στον Αγοραστό, μέσω μιας ιδιαίτερης δήλωσης για το μέλλον της πληγωμένης Θεσσαλίας:

“Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε”, είχε δηλώσει ο Αυγενάκης.

Παράλληλα, ο πρώην περιφερειάρχης είχε εμφανιστεί με χαρακτηριστική καθυστέρηση στις πλημμυρισμένες περιοχές, όπου τον υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες, ενώ ο ίδιος θυμήθηκε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2018.

Προς υπερψήφιση του κ. Κουρέτα είχε καλέσει και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφέροντας: “Ειδικότερα και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει μαζί με άλλους πολιτικούς χώρους την αυτοδιοικητική παράταξη του κ. Κουρέτα. Θέλω λοιπόν να τονίσω την αναγκαιότητα να αλλάξει πορεία και άρα περιφερειακή Αρχή η Θεσσαλία. Ο κ. Αγοραστός έχει σοβαρότατες ευθύνες και για τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες αλλά και για την υποχώρηση αναπτυξιακών και κοινωνικών δεικτών στην περιφέρεια κατά τη διάρκεια της θητείας του”.

Αλλαγή σκυτάλης στον Παλαμά Καρδίτσας

Ο… λασπωμένος Παλαμάς Καρδίτσας αποδοκίμασε τον Γιώργο Σακελλαρίου, ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Με λίγες ψήφους διαφορά εκλέχθηκε νέος δήμαρχος στον Δήμο Παλαμά ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος αναδείχθηκε νέος δήμαρχος στον πλημμυροπαθή δήμο με 11 ψήφους διαφορά από τον Γιώργο Σακελλαρίου.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παλαμά» κέρδισε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών 2023 τον δήμο που βρέθηκε στο επίκεντρο των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel με 4.575 ψήφους και ποσοστό 50,06% (15 έδρες), ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ανασυγκρότησης Δήμου Παλαμά», έλαβε 4.564 ψήφους και ποσοστό 49,94% (5 έδρες).

Υπουργείο Εσωτερικών

Ο κ. Σακελλαρίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Δασκαλόπουλο και τον συνεχάρη. Ερωτηθείς ο κ. σ Σακελλαρίου, για το αν θα ζητήσει επανακαταμέτρηση, απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα προσφύγει στη διαδικασία αυτή, ωστόσο δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σεβαστό.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως εάν ο Παλαμάς δεν είχε πλημμυρίσει, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα