Επίσκεψη Ανδρουλάκη στο νοσοκομείο Παπανικολάου – “Η ΝΔ αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία”

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στο νοσοκομείο Παπανικολάου – “Η ΝΔ αδιαφορεί για τη δημόσια υγεία”
Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στο νοσοκομείο Παπανικολάου ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη περιηγήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στη δημόσια υγεία. Τι είπε για τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ.

Το νοσοκομείο Παπανικολάου επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη (01/06) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των δεύτερων βουλευτικών εκλογών.

Περιηγήθηκε στην Γ’ ΜΕΘ με τις κλίνες που δώρισε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας, αλλά και στην καμένη Πνευμονολογική Κλινική που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω της φωτιάς και βρίσκεται στη φάση της αποκατάστασης. Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου στην οποία συζήτησαν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στη δημόσια υγεία τόσο σε προσωπικό με τις κενές οργανικές θέσεις όσο και σε υποδομές.

Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στο νοσοκομείο Παπανικολάου ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Για περιφρόνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της δημόσιας υγείας έκανε λόγο ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του, μετά την ενημέρωση που είχε για την κατάσταση του Παπανικολάου, κατηγορώντας την ότι αδιαφορεί για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

“Είναι αποκαλυπτική η κατάσταση στην απελπισία που υπάρχει στους ασθενείς όταν 3.500 περιμένουν το χειρουργείο τους και υπάρχουν 7 μόνο αναισθησιολόγοι για 28 θέσεις. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει διάθεση λόγω των ιδεολογιών της να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για τη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους σε μια ευρωπαϊκή κοινωνία με σκοπό τη μείωση των ανισοτήτων και την ύπαρξη μιας δημόσιας υγείας με προοπτική και φροντίδα για όλους τους πολίτες.

“Προτεραιότητα μας είναι να αυξήσουμε τις δαπάνες και το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη και την αλλαγή του δημοσίου συστήματος υγείας. Να υπάρχει περισσότερο μόνιμο προσωπικό, να αυξηθούν οι μισθοί των υγειονομικών και να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Σημαντικό είναι και η ενίσχυση ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας. Αυτό κάνει μια κοινωνία ανθεκτική και δίκαιη που φροντίζει τους πολίτες της”, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ επισήμανε ξανά ότι η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια άφησε την κοινωνία στο έλεός της και αυτό αποδεικνύεται από το ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει τις τρίτες περισσότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρώπη.

Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στο νοσοκομείο Παπανικολάου ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Όπως είπε, “Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την περιφρόνηση. Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη νέα εποχή, έχει προτεραιότητα να αναγεννήσει το ΕΣΥ που αυτό ίδρυσε τη δεκαετία του 80′ μέσω της έμπνευσης και της εργασίας του Παρασκευά Αυγερινού και του μεγάλου Γιώργου Γεννηματά”.

Όσον αφορά την καμένη πνευμονολογική κλινική ενημερώθηκε πως το έργο αποκατάστασης θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 24. “Εμείς θεωρούμε πως θα πρέπει να επιταχυνθεί. Δεν είναι προτεραιότητα τους η δημόσια υγεία. Πρέπει να τελειώσει η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη να καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα”, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Σημειώνεται ότι τον κ. Ανδρουλάκη συνόδευαν τοπικά στελέχη, μέλη του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στο νοσοκομείο Παπανικολάου ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα